Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

Odmaralište „Golija“ u Ivanjici, vlasništvo Udruženja ratnih vojnih invalida izdato je u zakup u narednih 30 godina preduzeću „Borex projekt inženjering“ iz ovog grada. Ugovor je potpisan 1. oktobra nakon sprovedene konkursne procedure.

IL-odmaraliste-golija-1 Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

Kompleks odmarališta u čijem sastavu su dva paviljona i tri depadansa sa ukupno 32 sobe, restoran, letnja bašta i pomoćni obekti, više godina ne funkcioniše u punom kapacitetu. Radila je samo letnja bašta i restoran u kojima su vikendima organizovane svadbe i rođendanska slavlja. Decenijama unazad gotovo ništa se nije ulagalo u rekonstrukciju pa su objekti u nezavidnom stanju. U pojedinim, krajem devedesetih godina prošlog veka boravilo je više desetina izbeglih i raseljenih lica iz raznih krajeva bivše Jugoslavije.

Nekada izuzetno popularno društveno preduzeće za odmor i rekreaciju radnika, jedno vreme je bilo pod upravom „Rekreaturs“-a iz Beograda. Nakon dugotrajnog sudskog spora, odmaralište je vraćeno ratnim vojnim invalidima.

IL-odmaraliste-golija-2 Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

Prema rečima Siniše Draškovića predsednika ovog republičkog udruženja, želja im je bila da se kompleks ne proda, već samo izda u zakup.

  • „Nismo hteli da prodamo odmaralište, a pošto nemamo sopstvenih sredstava za obnovu, odlučili smo da ga izdamo u zakup pod određenim uslovima. Tiču se komplektne rekonstrukcije svih objekata, da udruženje u svakom trenutku ima na raspolaganju 10 soba za potrebe ratnih vojnih invalida, ali i brige o jednom vojnom invalidu koji će u domu ostati da živi do kraja života“, kaže Drašković za InfoLIGU.

Borex projekt inženjering“ je jedina firma iz Ivanjice koja se prijavila na oglas. Prema oceni konkursne komisije oni su ponudili najbolje predloge saradnje, između ostalog i zbog dobrog poznavanja ukupnog stanja u odmaralištu.

 

IL-Ljajic-Jolovic-Plavsic-dom-trubaca-guca Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

Borko Plavšić prezentuje jedan od prethodnih projekata ”Borex projekt inženjering”

  • U roku od tri godine renoviraćemo čitav kompleks. Plan nam je da se bavimo ugostiteljstvom i turizmom, uz želju da privučemo mlade, ali i da organizujemo sportske rekreacije i druge sadržaje“, rekao je u razgovoru za InfoLIGU, Borko Plavšić vlasnik preduzeća „Borex“.

Prvi naredni korak, prema njegovim rečima je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju čitavog odmarališta, sa kojom će javnost biti naknadno upoznata. Oko svega će tesno sarađivati sa lokalnom samoupravom, koja im pruža podršku. Radovi će početi posle Nove godine, a sva veselja koja su u međuvremenu zakazana i ugovorena za naredna tri meseca, biće ispoštovana.

IL-odmaraliste-golija-3 Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

IL-odmaraliste-golija-basta Odmaralište „Golija“ izdato u zakup na 30 godina

Zakupac se obavezao da zadrži sadašnja četiri radnika, a kada posao bude završen u planu je zapošljavanje tridesetak novih.

You may also like...

2 Responses

  1. Milan kaže:

    Bravo Boki mnogo sreće i uspeha

  2. slobo lukovic kaže:

    Bravo za prvog komsiju,zelim Vam puno uspeha.Slobo Lukovic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *