Drugi krug programa radne prakse u Ivanjici

Programskim budžetom lokalne Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, u 2018. godini planirana su sredstva za realizaciju Programa radne prakse opredeljena  konkursom za sufinansiranje predloga projekata Centru za radno angažovanje Ivanjica koji je kreirao i razvio pomenuti program.

IL-praktikanti-drugi-krug Drugi krug programa radne prakse u Ivanjici

U okviru projekta „CRAM – Program radne prakse za mlade u Ivanjici“ nakon raspisanog poziva za poslodavce i praktikante za drugi krug, organizovano  je zvanično potpisivanje ugovora između Centra za radno angažovanje Ivanjica, poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora i praktikanata .

Centar za radno angažovanje mladih potpisao je ugovore sa predstavnicima 9 poslodavaca iz javnog, privatnog i civilnog sektora koji su ukupno radno angažovali 18 praktikanta. Svi ugovori su potpisani na period od tri meseca.

IL-praktikanti-drugi-krug2 Drugi krug programa radne prakse u Ivanjici

Program radne prakse je organizovani  program stažiranja baziran na trojnom ugovornom odnosu između Centra za radno angažovanje mladih, supervizora na lokaciji obavljanja prakse i praktikanata. Tokom ovog programa praktikanti rade i uče u visoko stručnom okruženju koje je usmereno ka stalnom usavršavanju.  Oni prate poslovanje preduzeća i institucija i uviđaju kako se teoretsko znanje stečeno u školi može primeniti na delu.  Zahvaljujući tesnoj saradnji sa lokalnim poslodavcima, Centar za radno angažovanje mladih je u mogućnosti da mladima pruži izbor radnih mesta u brojnim oblastima kroz program radne prakse, a poslodavcima mlade kadrove u zavivnosti od njihovih potreba.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *