Zašto ne počinju radovi na izgradnji ski centra Golija

Iako je projektna dokumentacija za prvu fazu izgradnje ski centra na Goliji odavno urađena i čak potpisani ugovori sa izvođačima pre gotovo tri meseca, radovi još nisu počeli. Prema planovima, o kojima je InfoLIGA već pisala u nekoliko navrata, u prvu fazu spada izgradnja pristupnog puta, velikog parkinga za automobile i autobuse, dve skijaške staze i šestosedne žičare.

IL-golija-skijaliste Zašto ne počinju radovi na izgradnji ski centra Golija

Sa četiri izvođača radova okupljenih u konzorcijum, JP „Skijališta Srbije“ je kao investitor ugovor potpisalo još 21. juna ove godine. To su preduzeća „Elkoms“ i „DHC Inženjering“ iz Beograda, „Sremput“ iz Rume i „TNT Minerals“ iz Raške.

Radovi prve faze izgradnje ski centra Golija koštaće oko 90.000.000 dinara, a podrazumevaju izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji pristupnog puta do ski centra sa pratećim parkingom po sistemu „ključ u ruke“ i izradu projektno-tehničke dokumentacije za dve ski staze i žičaru, kao i vezne ski puteve do polazne i izlazne stanice žičare.

U „Sijalištima Srbije“ su nam rekli da je sve spremno za početak planiranih aktivnosti, ali se čekaju neophodne dozvole.

  • IL-skijalista-srbije Zašto ne počinju radovi na izgradnji ski centra Golija„JP Skijališta Srbije sprovodi neophodne aktivnosti na pribavljanju dozvola potrebnih za početak izgradnje ski centra Golija. Sva dokumentacija se pribavlja i prosleđuje nadležnim organima u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, Pravilnikom o sprovođenju objedinjene procedure elektronskim putem kao i Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu. Na rok pribavljanja pomenutih dozvola naše preduzeće ne može uticati jer je izdavanje dozvola i saglasnosti za izgradnju povereno nadležnim državnim organima“, navodi se u dopisu dostavljenom redakciji InfoLIGE.

Kada će stići neophodne dozvole nadležnih institucija države, nismo uspeli da saznamo. Obzirom da se već ulazi u jesen, koja na Goliji često ume da pokaže i svoje loše ćudi, postavlja se i pitanje hoće li uopšte biti planiranih radova do kraja kalendarske godine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *