Asfaltira se ulica koja je na to čekala više decenija

Uređenje kratke bočne ulice koja spaja ulice Venijamina Marinkovića i Milana Mihajlovića u Ivanjici, posle više decenija došlo je na dnevni red. Radovi su počeli pre dvadesetak dana a izvodi ih ovdašnje preduzeće „Putevi“.

IL-ulica-za-asfaltiranje Asfaltira se ulica koja je na to čekala više decenija

Dugo se govorilo da ova gradska saobraćajnica koja je do skoro bila samo travnata površina, nije mogla biti asfaltirana zbog nerešenih imovinskih odnosa između samih stanara i bivše Direkcije za izgradnju.

Ovakve tvrdnje demantovala je Jelena Jovanović rukovodilac Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i građevinske poslove, koja je u razgovoru za InfoLIGu rekla da nikada nije bilo problema sa imovinskim odnosima, već da jednostavno nije bilo zahteva da se ova uličica duga osamdeset metara konačno sredi.

  • „Opština je ove godine njeno uređenje uvrstila u svoj budžet i biće završena uskoro. Investicija će prema predračunu koštati 1.960.000 dinara“, kaže Jovanovićeva.

Radovi na pomenutoj ulici su trenutno u prekidu jer se ispod površine zemlje mora dislocirati visokonaponski vod koji prolazi ovom trasom, a za to je zadužen „EPS“.

Kada bude završena imaće širinu od 3,5 metara sa potrebnom infrastrukturom ispod asfaltnog zastora. Neće imati trotoare već samo ivičnjake, biće jednosmerna, a do kraja godine bi trebala dobiti i naziv.

You may also like...

1 Response

  1. Koca kaže:

    Ta ulica nije cekala asfalt… Vec je bila jedina travnata ulica u Ivanjica koja je trebala odmrzavanje…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *