Novi dečiji vrtić biće izgrađen do kraja godine

Ivanjica će u naredna četiri meseca dobiti novu zgradu dečijeg vrtića. Izgradnja četvrtog po redu vaspitno-obrazovnog objekta za najmlađe počela je pre nekoliko dana razmeravanjem terena i širokim zemljanim iskopom za temelje, na severnoj strani dvorišta osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu. Radove prema potpisanom ugovoru sa investitorom – opštinom Ivanjica izvodi „Standard Invest Group“ i njegov podizvođač, preduzeće „Almaks Security Sistems“ iz Beograda.

IL-vrtic-crnjevo-start Novi dečiji vrtić biće izgrađen do kraja godine

Ukupna vrednost investicije iznosi 77.102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara. Rok za završetak građevinskih i građevinsko-zanatskih radova je četiri meseca.

 • „Radovi su zvanično počeli prošlog utorka. U toku je priprema terena, razmeravanje i široki zemljani iskop. Sve teče prema predviđenoj dinamici i nadamo se da će objekat biti gotov do kraja godine“, potvrdio je za InfoLIGU Branko Borisavljević direktor „Standard Invest Group-a.

Prema projektu, novi dećiji vrtić će u osnovi imati gabarit 19,42 x 25,42 metra. U svom sastavu imaće podrum, prizemlje i jedan sprat.

IL-vrtic-crnjevo-start2 Novi dečiji vrtić biće izgrađen do kraja godine

U podrumskom delu objekta novog vrtića biće smeštena kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša.

U okviru prizemlja predviđene su prostorije za četiri jaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Sprat vrtića posedovaće višenamenski prostor za zaposlene, didaktički materijal i literaturu, sobu za sastanke, osoblje i sekretara, hodnik, stepenišni prostor, ostavu i sanitarni čvor.

Ukupna neto površina sve tri etaže dostiže gotovo 820 kvadratnih metara. Glavni ulaz u vrtić biće sa južne strane, ali će pristup biti omogućen i sa severa odnosno iz ulice Druge proleterske brigade.

Objekat se gradi po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti, a kada se završi moći će da primi 115 ivanjičkih mališana.

You may also like...

5 Responses

 1. Milisa kaže:

  Ima li ko drugi osim Borisavljevica da radi u Ivanjici?

 2. Srbislav kaže:

  Radovi u veliko teku, nigde nikoga …

 3. Pera kaže:

  Bane, reče i osta živ .. Čovek od reči nego šta?

 4. Inžinjer kaže:

  Molim vas objavite komentar! Ovo je prevara!

 5. Inžinjer kaže:

  800 eura po kvadratnom metru? Da nije malo mnogo? I baš moralo preduzeće iz Beograda, kao da Ivanjičani ne mogu da naprave jednospratnu zgradu, nego mora sa strane da se dovode graditelji, a Ivanjičani bez posla. Garantujem životom, da bi naši napravili kvalitetniji objekat sa tri puta manje novca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *