Ivanjici još 18 miliona za uređenje obale do Crnjevskog mosta

Vlada Republike Srbije donela je uredbu po kojoj se opštini Ivanjica odobrava 18.000.000 dinara za nastavak radova na sanaciji obale reke Moravice.

IL-obaloutvrda-do-crnjeva Ivanjici još 18 miliona za uređenje obale do Crnjevskog mosta

U toku je izrada elaborata hitnih sanacionih radova kako bi se pristupilo uredjenju deonice prema Crnjevskom mostu. Nakon toga sprovešće se postupak javne nabavke i pristupiti nastavku radova. Pripremu dokumentacije i postupak javne nabavke sporvšće JP ’’Srbijavode’’ a opština Ivanjica će pružiti svu logističku podršku.

IL-urdba-vlade-obaloutvrda Ivanjici još 18 miliona za uređenje obale do Crnjevskog mosta

Podsećamo, u martu je opštini Ivanjica odobreno 87,6 miliona dinara za sanaciju obala reka u užem gradskom jezgru a na osnovu Uredbe o utvrđivanju državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u poplavama u maju i junu ove godine. Od ukupnog iznosa novčanih sredstava, 30 miliona je uloženo u radove na zaštiti leve obale reke, odnosno obaloutvrde koja štititi gradsko groblje, u dužini od 120 metara.

57,6 miliona dinara opredeljeno je za sanaciju postojeće obaloutvrde na levoj obali Moravice uzvodno od brane. Prema planu, uradjeno je 250 metara obale, konačno je rešen problem odrona na delu ispod odmarališta Golija i izgrađeno nadvišenje obale koje će sprečiti plavljenje ugroženog naselja.

Dodatnim sredstvima koje je odobrila Vlada RS kompletno će biti uređena obala duž šetališta u parku, sve do Crnjevskog mosta.

You may also like...

3 Responses

 1. Ivanjica kaže:

  Bravo!!!

 2. Ana kaže:

  Da či bi mogla da se uradi kontrola radova? cesto se desava da na gradilistu nema niko, da li to ulazi u cenu? pise li to neko kao vreme koje su đasine radile?

  • Djuka kaže:

   Draga Ana,redovno šetam kroz park i šetalištem.Ljudi koji izvode radove na obaloutvrdi su koliko vidim veoma ozbiljni.Uglavnom rade i nedeljom.Treba proveriti pre nego što se nešto iskomentariše.Pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *