Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“

IL-prilike-folklor-2108-2 Festival dečjeg folklora „Svetlost na brežuljku“Festival dečjeg folklora „Svetlot na brežuljku“ održava se svake godine 18. avgusta u Prilikama, u organizaciji Osnovne škole „Sreten Lazarević“.

U toku su pripreme XIII Festivala, koji je obogaćen različitim edukativnim aktivnostima u oblasti folklora, izvorne pesme i narodne tradicije.

Cilj festivala jeste promocija, očuvanje i negovanje kulturne baštine našeg naroda među decom. Manifestacija okuplja veliki broj dece, te podstiče kulturnu saradnju među učesnicima i stvaranje i bogaćenje prijateljstava.

Prema programu festivala u 10.45 je otvaranje izložbe „Tradicionalne nošnje i stari predmeti iz Srbije“, potom, u 11 časova, sledi radionica „Izrada tradicionalne pite jabučare“, u 14 časova posetioce očekuje predavanje „Vokalna tehnika i predstavljanje tradicionalne pesme na sceni“ etnomuzikologa Borisava Miljkovića. Svečani defile zakazan je za 16.30 časova, otvaranje festivala u 17 časova i proglašenje pobednika u 19.30.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *