Oprez, sneg i led vrebaju sa krovova

Prema opštinskoj odluci o komunalnom redu na teritoriji opštine Ivanjica, vlasnici objekata dužni su da se staraju o uklanjanju ledenica sa krova zgrade. Sudeći po trenutnoj situaciji u Ivanjici, mnogi se ne pridržavaju propisanih mera iako su se  usled  niskih temretaura ledenice stvorile na mnogim objektima. Opasnost svakodnevno vreba sa krovova. Ledenice na nekim objektima dostižu dužinu i od skoro metar, i prete da se nekom obruše na glavu ili pod noge. Takođe, opasnost predstavlja težak i mokar sneg koji pada sa neobezbedjenih krovova visokih zgrada i objekata.

IL-Ledenice-cetiri Oprez, sneg i led vrebaju sa krovova

Za nepoštovanje ove odluke predviđene su i zakonske kazne koje idu čak i do 50 hiljada dinara. Najugroženija je pešačka zona u centru grada kao i prilazi pravnim objektima gde je koncentracija ljudi najveća.

IL-Ledenice-2 Oprez, sneg i led vrebaju sa krovova

 

U slučajevima kada građani nisu u mogućnosti da otklone ledenice tada tu obavezu u njihovom trošku izvršava JKP ’’Ivanjica’’. Takođe, zona opasnosti se mora osigurati upozoravajućom trakom sa vidno istaknutim

upozorenjem ’’opasnost od ledenica’’.

IL-Ledenice-sneg-3 Oprez, sneg i led vrebaju sa krovova

You may also like...

1 Response

  1. Borko kaže:

    “U slučajevima kada građani nisu u mogućnosti da otklone ledenice tada tu obavezu u njihovom trošku izvršava JKP ’’Ivanjica’’.

    Zašto JKP Ivanjica ne obavlja poslove koje je preuzeo kao obavezu i za koju primaju platu?Zašto ne čiste trotoare po mostovima,na prilazu školama?Da li iko vidi koliko je ovo nebezbedno za decu?Zašto se ne odnosi smeće redovno iz centra grada? Kante su prepune svuda,ne odnose smeće već dve sedmice.užas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *