Prijavite se za EKO KAMP 2018 na Goliji

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa  odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ osmu godinu zaredom organizuje „Eko kamp“ od 16 do 19.avgusta 2018.godine na Goliji.

IL-eko-kamp-kzm-golija Prijavite se za EKO KAMP 2018 na Goliji

Prvi „Eko kamp“, na kome su prisustvovali izviđači i saradnici Kancelarija za mlade iz Srbije, organizovan je 2011. godine, dok je naredne, 2012. godine, dobio i međunarodni karakter, kada je KZM ugostila 30 mladih izviđača iz Versaja iz Francuske. Kamp se u periodu od 2013. do 2016. godine realizovao u Kušićima.

Ove godine kamp će po drugi put, nakon prošlogodišnjeg, biti realizovan na planini Golija – Dajićko brdo u novoizgrađenom “Omladinskom kampu”. Kamp na planini Golija obuhvata prostor od 19.4 ara na kom se nalazi novoizgrađeni objekat površine 67 metara kvadratnih koji sadrži toalete, kupatila, kuhinju i nekoliko višenamenskih prostorija. Dvorište kampa uređeno je kroz postavljanje poligona za vežbanje, Avantura parka, amfiteatra za predavanja u prirodi i sprava u vidu ljuljaški, klackalica, klupa itd. U okviru dvorišta nalazi se i kamping prostor koji je ključan za realizaciju ovog eko kampa.

IL-eko-kamp-kzm-golija3 Prijavite se za EKO KAMP 2018 na Goliji

Kancelarija za mlade opštine Ivanjica ističe kako je cilj ove akcije promocija volonterizma i aktivizma mladih, izlaska u prirodu, zdravog stila života,  važnosti zaštite životne sredine, zdrave okoline, zdravlja i afirmisanje planine Golija kao velikog turističkog potencijala, koji će postići realizacijom brojnih aktivnosti različitog karaktera. U okviru „Eko kampa“ biće realizovan niz aktivnosti edukativnog karaktera kroz koje će biti obuhvaćene teme životne sredine, parka prirode, zdravlja, rekreacije, kao i ishrane mladih. Deo kampa će biti posvećen upoznavanju i proveri izviđačkih veština, veštarstva i znanja aktivnosti vezanih za program izviđača, kao i opšteg znanja o ekologiji. Na kampu će učešće uzeti i „Služba za delovanje u vanrednim situacijama” opštine Ivanjica, kao deo Kancelarije za mlade, kroz organizaciju aktivnosti vezanih za bezbednost i preživljavanje u prirodi, alpinizmu.. Pored navedenih aktivnosti, učesnici će moći da uživaju u sportu, igrama bez granica, društveno-korisnim aktivnostima i kulturno-zabavnom programu, kao i proveri svoje orijentacije u prostoru kroz učešće u aktivnosti pod nazivom “Orijentiring”.

IL-eko-kamp-kzm-golija4 Prijavite se za EKO KAMP 2018 na Goliji

Na kampu će prisustvovati: volonteri lokalnih Kancelarija za mlade iz regiona i širom Srbije, planinke i izviđači, kao i saradnici Kancelarije za mlade opština Ivanjica.

Prijavu za kamp možete izvrštiti dolaskom u prostorije Kancelarije za mlade do 12.avgusta, i na brojeve telefona 032/665-414 i 064/88-99-486-Ivan; 064/419-24-07- Aleksandar, kao i putem mejla [email protected]. U mejlu treba navesti ime i prezime učesnika, datum rođenja i mesto odakle dolaze.

IL-eko-kamp-kzm-golija2 Prijavite se za EKO KAMP 2018 na Goliji

Za sve učesnike na kampu obezbeđeno je: kamp mesto, hrana i osveženje, put od Ivanjice do kamping mesta kao i uslovi za ličnu higijenu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *