Klizište zatrpalo državni put Ivanjica – Luke (VIDEO)

IL-lucka-reka-odron Klizište zatrpalo državni put Ivanjica - Luke (VIDEO)

Nezapamćeno velika količina kiše koja na području opštine Ivanjica pada već više od mesec dana, svakodnevno izaziva nove probleme, pre svega na putnoj i komunalnoj infrastrukturi. Veliko klizište koje se pokrenulo u naselju Lučka Reka u prepodnevnim satima danas, zatrpalo je deonicu državnog puta Ivanjica – Osonica – Luke – Kraljevo.

IL-lamontana-logo-TEXT-300x63 Klizište zatrpalo državni put Ivanjica - Luke (VIDEO)

Ogromne količine zemlje, krupnog drveća i vode sletele su na put zatvorivši u potpunosti saobraćaj. Jedno veliko stablo tom prilikom palo je na niskonaponsku mrežu i dalekovod u neposrednoj blizini. Brzom intervencijom radnika Elektrodistribucije, struja je isključena pa su stanovnici Osonice i Luka trenutno bez napajanja. Polomljena je i zaštitna ograda puta.

IL-lucka-reka-odron-2 Klizište zatrpalo državni put Ivanjica - Luke (VIDEO)

Uzrok klizišta je ogromna količina vode koju zemljište više ne može da primi, ali i strm teren pored takozvane „Beševske vode“. Sama česma kako saznajemo za sada je bezbedna, ali je pitanje šta će se desiti kada na put sleti sva zemlja i stabla koja su se pokrenula.

Na licu mesta su građevinske mašine preduzeća „Putevi“ koje strpljivo raščišćavaju put, ekipe policije i Elektrodistribucije, a uskoro se očekuje i dolazak nadležnih iz JP „Srbijašume.

Teren je obišao i pomoćnik predsednika opštine Ivanjica, Aleksandar Radonjić.

Kiša koja danima neprestano pada oštetila je i uništila veliki broj nekategorisanih putnih pravaca širom opštine, i začepila znatan broj propusta, što je izazvalo dodatnu devastaciju makadamskih saobraćajnica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *