U Ivanjici vanredna situacija nakon nevremena (VIDEO)

U Ivanjici je proglašena vanredna situacija. Ova odluka doneta je nakon sednice Štaba za vanredne situacije gde je razmatrano stanje na terenu posle jučerašnjeg nevremena koje je u više mesnih zajednica izazvalo ogromnu štetu na objektima, poljoprivrednom zemljištu i infrastrukturi.

IL-lamontana-logo-TEXT U Ivanjici vanredna situacija nakon nevremena (VIDEO)

Pod znakom pitanja je i normalno snabdevanje vodom svih meštana Ivanjice jer preradni kapaciteti fabrike za vodu ne mogu da prečiste ogromne količine mulja prouzrokovanog nevremenom.

Na sednici je zaključeno da se pristupi sanaciji terena sa svim raspoloživim sredstvima i da se uputiti dopis Vojsci RS za ispomoć u mehanizaciji kako bi se se stanje što pre normalizovalo. Takođe će biti oformljene stručne komisije za procenu štete.

IL-nevreme-vanredna-situacija3 U Ivanjici vanredna situacija nakon nevremena (VIDEO) IL-nevreme-vanredna-situacija4 U Ivanjici vanredna situacija nakon nevremena (VIDEO)

S’ obzirom da se za vikend najavljuju nove vremenske nepogode akcenat će biti na sanaciji problema u snabdevanju korisnika pijaćom vodom. U medjuvremenu, upućen je apel svim građanima, posebno vlasnicima privrednih subjekata, da racionalno troše vodu jer će u protivnom morati da se primene represivne mere.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *