ARLEMM uz YU grupu, Biseru, Vasila Hadžimanova, Divanhana…

Manifestacija ‘’ARLEMM’’ ove godine biće u Arilju od 14. do 29. jula. Devetu godinu za redom organizuje je  Udruženja za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS.

IL-lamontana-logo-TEXT ARLEMM uz YU grupu, Biseru, Vasila Hadžimanova, Divanhana...

U periodu 26-28. jula održaće se ARLEMM art festival – trodnevni jedinstveni događaj sa kvalitetnim muzičkim programom, u umetnički i eko uređenom prirodnom ambijentu, ostvu Uski Vir na reci Rzav. ARLEMM i ARLEMM art festival će ove godine oplemeniti nastupi velikih zvezda kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Neverne Bebe, YU grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar i mnogi drugi.

Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima opštine Arilje, na kojima se održavaju aktivnosti: na reci Rzav, ostrvu Uski Vir, crkvenoj porti i Crkvi Svetog Ahilija, Gradskom trgu – promovišući uz muziku i važnost tradicije i očuvanja prirode. Sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, opštine Arilje i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada i bibliotekom kao i  kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.

IL-arlemm20182 ARLEMM uz YU grupu, Biseru, Vasila Hadžimanova, Divanhana...

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture,

Kako bi umetnost bila dostupna svima, ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže. Svi koji požele, gde god da se nalaze, moći će da uživaju u koncertima i ostalim sadržajima ove manifestacije.

Multimedijalna izložba “ARLEMM umetnički karavan”, posle Beograda, Zlatibora, Užica i Čačka  stigla je na gradski trg u Požegi, gde će ostati do 7.7.2018.godine. Autor pokretne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Putujući 35 dana po Srbiji, pre početka ARLEMM-a,  Umetnički karavan ima za cilj da posetiocima izložbe pruži mogućnost da se upoznaju i osete vrednosti koje ARLEMM neguje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *