Crveni krst Ivanjica – Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Ivanjice u saradnji sa Transfuziološkom službom organizuje ’’ Letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi’’  koja će se održati 28.06. 2018. godine od 8 do 14 časova u  centaru grada ( transfuziološki autobus) i od 9 do 16 časova u  Tehničkoj školi.

IL-lamontana-logo-TEXT Crveni krst Ivanjica - Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta.

Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i daju krv. Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

IL-ck-letnja-kampanja-2862018 Crveni krst Ivanjica - Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

Neohodno je da  ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od  učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavisiće dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .

Molimo sve građane da se odazovu pozivima na akcije dobrovoljnog davanja krvi, da bismo bili solidarni jedni prema drugima i da ima rezervi krvi za sve  kojima je to potrebno.

Za sve davaoce obezbeđene su majice I zahvalni ručak.

Krv je jedini lek koji nema alternativu.

“Sve nas povezuje krv”.  “Podeli život,  daj krv”.  „Tvoja krv mi je spasila život“.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *