Sednica lokalnog parlamenta u znaku 21 tačke – Novo radno vreme kafića

Nakon najvažnije ali i najiscrpnije teme vezane za ovogodišnji rod malina, nisku otkupnu cenu i štete koje su poljoprivredni proizvođači pretrpeli zbog nevremena, odbornici lokalnog parlamenta pristupili su razmatranju i usvajanju ostalih tačaka sa obimnog dnevnog reda današnjeg zasedanja.

premiertaxibannertext474 Sednica lokalnog parlamenta u znaku 21 tačke - Novo radno vreme kafića

Usvojen je predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Ivanjica za 2017. godinu čiji su ukupni prihodi iznosili 820 410  549 dinara a rashodi 833 369 869. Deficit od 12 95 869 dinara pokriven je iz prethodnog suficita u opštinskoj kasi pa je na kraju protekle godine ipak u budžetu ostalo 86 000 000 dinara.

Takodje, na inicijativu Opštinskog veća, usvojeno je vikendom novo radno vreme ugostiteljskih objekta, u periodu od 1. juna do 30. septembra od 06- do 02 časa, dok će prodavnice i pekare raditi od 05-do 02 časa. Odluka stupa na snagu osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Na godinu dana produžen je mandat Milanu Kruniću, kao vršiocu dužnosti direktora Doma kulture i data saglasnost na statute ove kulturne ustanove, Turističke organizacije i predškolske ustanove ’’Bajka’’.

IL-skupstina-o-ivanjica-1462018 Sednica lokalnog parlamenta u znaku 21 tačke - Novo radno vreme kafića

Zeleno svetlo dobio je predlog usklađivanja osnivačkog akta JKP Duboko iz Užica sa Zakonom o javnim preduzećima kao i odluka o donošenju plana detaljne regulacije koridora infrastrukture na području prostornog plana Parka prirode ’’Golija’’ vezano za teritoriju opštine Ivanjica.

Predlog programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji opštine Ivanjica, u potpunosti je podržan od strane lokalnog parlamenta.

Dopunom odluke o  određivanju naziva i obeležavanju ulica i trgova u Ivanjici, ulica koja vodi pored vrtića ’’Zvončica’’ do stambenih zgrada i zvanično je dobila naziv Mrkočevac.

Na današnjem zasedanju odbornici su verifikovali mandat Slavoljubu Tanaskoviću sa liste SNS-a, a jednoglasno su razrešeni i imenovani novi školski odbori u svim osnovnim školama na teritoriji opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *