Vlada odobrila bespovratnu pomoć u mineralnom đubrivu za Ivanjničane

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o bespovratnoj isporuci 669.050 kilograma mineralnog đubriva KAN 27 %N fizičkim licima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Opštine Ivanjica.

premiertaxibannertext474 Vlada odobrila bespovratnu pomoć u mineralnom đubrivu za Ivanjničane
Poljoprivrednici iz mesnih zajednica Ivanjica, Bukovica, Prilike i Opaljenik imaju pravo da preuzmu najviše 300 kilograma mineralnog đubriva po hektaru, a najviše za jedan hektar prijavljene površine pod voćem, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vlada Srbije je Zaključak donela na predlog Republičke direkcije za robne rezerve i saglasna je da bespovratnu isporuku mineralnog đubriva KAN 27% N Republička direkcija za robne rezerve vrši fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednog gazdinstva koja imaju prijavljene površine pod voćem u 2018. godini, u skladu sa Pravilnikom o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije Opštine Ivanjica.

izvor:BLIC

You may also like...

3 Responses

  1. Hvala Vladi Republike Srbije.

  2. Ana kaže:

    kako da se prijavimo i gde da uzmemo pomoc?

  3. Seljak prevaren kaže:

    Po rečima Dobrivoja Radovića, predsednika Asocijacije ‘’Malinari Srbije’’ predlog upućen nadležnima je da se dodeli 900 kilograma dubinskog đubriva po hektatu, i 500 kilograma prihrane za poljoprivrednike opština Ivanjica, Arilje i Kosjerić gde je izvršena procena štete. Vraćaj pare Dobrivoje!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *