Prvi radnici na Crnjevskom mostu od ponedeljka

Radovi na kompletnoj sanaciji i rekonstrukciji mosta preko reke Moravice u naselju Crnjevo u Ivanjici, zvanično su počeli u ponedeljak 7. maja. Toga dana je otvoreno gradilište, sačinjen zapisnik i građevinski dnevnik, ali od tada se na gradilištu nije pojavio niko od radnika do današnjeg dana.

premiertaxibannertext474 Prvi radnici na Crnjevskom mostu od ponedeljka

Podsetimo, ovaj složeni posao na tenderu je dobio konzorcijum sačinjen od preduzeća: “Granit Plus” – Užice, “SIG” – Beograd, “GPD Nikolić” i “Amiga” iz Kraljeva.

Redakcija Info LIGE već danima pokušava da od preduzeća „Granit plus“ iz Užica, kao nosioca izvođačkih radova dobije informaciju zašto radovi ne počinju, dok u međuvremenu gradom kruže priče da će oni odustati od svega i da će uslediti novi tender za izbor izvođača.

IL-crnjevacki_most Prvi radnici na Crnjevskom mostu od ponedeljka

Tokom današnjeg popodneva, konačno smo u telefonskom razgovoru sa službom tehničke pripreme „Granit plusa“, saznali da radovi na licu mesta kreću narednog ponedeljka.

  • „Nama je rok za izvođenje radova 6 meseci i oni će biti završeni u ugovoru predviđenom roku. Sa investitorom imamo dogovor da veliku većinu radova izvodimo u periodu školskog raspusta kada je frekvencija saobraćaja preko mosta manja kako bi se izbegle dodatne gužve. Radionički radovi koji nisu vidljivi na samom gradilištu se već izvode. To je priprema rešetki, venaca mosta, ograda i slično. Radovi na samom mostu počinju u ponedeljak 28. maja i radiće se na stubovima do same reke, jer još uvek nemamo saglasnost nadležnih službi opštinske uprave na projekat saobraćajne signalizacije“, rekla je za Info LIGU Ivana Veljović iz službe tehničke pripreme.

Naručilac radova rekonstrukcije i sanacije Crnjevskog mosta je opština Ivanjica, a ukupna investicija iznosi 28.735.199 dinara. Sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

Crnjevski most je sagrađen 1984. godine i od tada nije bilo ozbiljnije rekonstrukcije, osim povremenih krpljenja samog kolovoza. Oštećenja su vidljiva na svim segmentima ovog objekta. Jedan noseći stub je počeo da tone, dok su kolovoz i ograda mosta u prilično lošem stanju.

Ukupna dužina mosta je 50 metara, a njegova širina sa pešačkim stazama odnosno trotoarima iznosi 9 metara.

You may also like...

1 Response

  1. Pera kaže:

    Posto ga prave braća Birisavljević rekonstruisaće se opet posle dve godine … Kakav cirkus …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *