Izvor sa vodom na sudu

Da li je spomen česma u naselju Bedina Varoš human čin Srbina koji je želeo da sačuva sećanje na stradale vojnike sa Košara, ili je samo reč o ‘’krađi’’ izvora sa vodom, utvrdiće sud.

premiertaxibannertext474 Izvor sa vodom na sudu

Naime, pre dve godine  Grujica Ćeriman je na svojoj zemlji podigao ovu česmu iz, kako kaže, čistog rodoljublja, dok Mira Mirković čije se imanje graniči sa njegovim tvrde da je namerno uzurpirao izvor kako bi njoj I komšijama  onemogućio snabdevanje  vodom.

IL-sporna-cesma-voda2 Izvor sa vodom na sudu

Ona tvrdi da je ovo nečuvena bahatost i bezobrazluk jer se nekoliko porodica decenijama vodom snabdevalo sa spornog izvora.

  • -Mi smo godinama koristili vodu sa tog izvora  dok je bio stari vlasnik imanja i nikakav problem nismo imali. Kada ga je Ćeriman kupio takođe smo dobili obećanje da će sve biti po starom. Naravno, najkraći prilazni put do njegove kuće prolazi kroz naše placeve pa je onda sve moglo da se obeća i dogovori, a kada je sredio svoje imanje i kuću, zatvorio nam je prilaz do vode, iako po zakonu izvor ne može da bude ničije vlasništvo. Pokušali smo da razgovaramo, dogovorimo se, ali ništa nije vredelo. Na kraju smo  morali da se obratimo lokalnoj samoupravi, a evo sada je slučaj na sudu jer niko nema pravo da uzurpira izvor sa vodom. –kaže Mira dodajući da je za nju dodatno potresno to što se koristi takozvanim rodoljubljem kako bi se okoristio.

IL-sporna-zavrsena-cesma-voda Izvor sa vodom na sudu

Grujica Ćeriman ove optužbe odbacuje navodeći da je česmu podigao iz čistih patriotskih razloga.

  • -Otac sam četvoro dece i na ovaj način sam želeo da žrtve mladića sa Košara otrgnem od zabporava. Napravio sam javnu česmu i put, a oni hoće da idu po sred njive,  e to je problem.  Da mi je cilj bio nešto drugo sem čistog patrriotskog razloga, mogao sam da kaptiram tu vodu, napravim rezervoar i završim priču. Ipak sam odlučio da to bude javna česma, jer sam prosto želeo nešto za života vidno da ostavim. Ta žena laze, nikada nisam rekao da je to moj izvor, ali zemjište je moje. Ona hoće da ovu vodu odvede na njeno imanje, mora da mi plati kaptažu i prokop kroz moje zemljište a sve drugo što joj zakon dozvoljava neka radi.-kaže Ćeriman.

Ko laže a ko je u pravu ipak će na kraju morati da dokaže zakon.

You may also like...

1 Response

  1. Ćiro to je priča za malu decu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *