REČIMA RUŠIMO BARIJERE (VIDEO)

U saradni sa opštinom Ivanjica, Info LIGA i Medija Tim Ivanjica realizuju projekat ’’Rečima rušimo barijere’’ u kroz koji ćemo približiti javnosti život i rad osoba sa invaliditetom, njihovu svakodnevicu i probleme sa kojima se susreću.

Predsednik Društva za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Ivanjica, Svetlana Glavinić,  pre 16 godina uhvatila se u koštac sa tada velikom problematikom prepoznavanja potreba osoba sa invaliditetom od strane čitave društvene zajednice. U odnosu na početke učinjeni su veliki iskoraci zahvaljujući kojima osobe sa invaliditetom danas imaju  status ravnopravnih članova društva.

Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Ivanjica bavi se razvojem i održavanjem praktičnih veština korisnika dnevnog boravka neophodnih za svakodnevni život, o čemu govori predsednica, Svetlana Glavinić.

Život osoba sa invaliditetom na teritoriji ivanjičke opštine znatno je unapređen. U serijalu ’’Ručima rušimo barijere’’, koji će naredna četiri meseca biti emitovan na portalu InfoLIGA, predstavićemo život i rad lica sa posebnim potrebama kao i ljude i institucije zahvaljujući kojima ova populacija sada ima bolji i bezbrižniji status u društvu.

IL-logo-opstina-ivanjica REČIMA RUŠIMO BARIJERE (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. Miroslav Drndarević kaže:

    Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u karateu(Olimpijski sport)održanom u N.Sadu učestvovali su i takmičari sa posebnim potrebama gdje je jedna takmičarka iz reprezentacije Srbije isvojila srebrnu medalju,a inače je članica karate kluba “Evropa” Beograd

  2. Miro kaže:

    Svaka cast

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *