Parterno uređene dvorišta OŠ ”Kirilo Savić” (VIDEO)

Preduzeće „Putevi“ iz Ivanjice, juče je završilo radove prve faze parternog uređenja dvorišta Osnovne škole „Kirilo Savić“ u naselju Crnjevo.

premiertaxibannertext474 Parterno uređene dvorišta OŠ ''Kirilo Savić'' (VIDEO)

U okviru njih rekonstruisana je polovina dvorišta na kome je postavljen asfalt. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju ograde oko igrališta i ulaznu dvorišnu kapiju. Prva faza je koštala 7 miliona dinara.

Ukupan projekat parternog uređenja dvorišta ove obrazovne ustanove, koji se izvodi u tri faze vredan je oko 22.000.000 dinara. Sva novčana sredstva obezbedila je opština Ivanjica iz sopstvenog budžeta.

Narednih dana se očekuje raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača radova druge faze, a u okviru nje predviđeno je popločavanje behatonom ostatka dvorišta i prostora ispred samih školskih ulaza. Projektom je predviđeno postavljanje jedne fontane i amfiteatra na severnoj strani dvorišta, do samog naselja. Biće postavljen dvorišni mobilijar i ozelenjene površine zasađivanjem određenih vrsta drveća.

U trećoj fazi ove za školu veoma važne investicije, koja je planirana za narednu godinu, predviđeni su radovi na rekonstrukciji košarkaškog igrališta na južnoj strani dvorišta, prema reci Moravici.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *