Za malinu ponuđeno 120 dinara – malinari traže 1,75 eura

Nastavlja se višegodišnja priča. Približava se berba malina a cene još uvek nema. Bar ne one koju bi proizvođači želeli od 1,75 eura za kilogram koliko je po njihovim rečima najniža izvozna cena crvenog zlata.

premiertaxibannertext474 Za malinu ponuđeno 120 dinara - malinari traže 1,75 eura

Za sada je, tvrde, ponuđeno 100 i 120 dinara kao akontna, zaština cena, što je nerealno pa su spremni da se bore ako treba i najradikalnijim merama.

Dragiša Terzić dugogodišnji proizvođač i predstavnik malinara Srbije rekao je da akontna cene sigurno neće biti ispod 120 dinara ali se očekuje da tržište do kraja berbe uslovi dosta višu cenu malina.

  • IL-terzic Za malinu ponuđeno 120 dinara - malinari traže 1,75 euraObzirom na rod malina u 2018. godini  koji  je u ovom trenutku za 30 odsto manji, verujem da cena mora biti viša od 120 dinara, koliko je jedan od velikih hladnjačara Zlatiborskog okruga, gospodin Rade Ljubojević, ponudio kao akontnu. Svima je jasno da su štete na zasadima nakon nevremena velike, ne znamo šta nas još očekuje do kraja berbe a i rod je u odnosu na prošlu godinu podbacio.– rekao je Terzić.

Predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović, kaže da je ovo neprihvatljivo niska akontna cena i da ona ne sme biti ispod 1,75 eura.

  • IL-radovic-dole-asocijacija-malinara-dobrivoje Za malinu ponuđeno 120 dinara - malinari traže 1,75 euraProvereno je da četiri najveće hladnjače u Srbiji izvoze prošlogodišnju malinu, i to griz, po ceni od 1,75 do 2,20 eura. Realno je da najniža izvozna cena griza bude ponuđena kao zaštitna, tačnije akontna i mi od toga nećemo odustati. Apelujemo na svest hladnjačara da ispoštuju svoje kooperante, u protivnom moraćemo da se borimo svim legalnim sredstvima jer je nedopustivo da se izlazi sa akontnom cenom od 100 ili 120 dinara.-istakao je Radović.

You may also like...

3 Responses

  1. Dana kaže:

    Prodane duse predstavljaju narod bez ikakve strategije, malina svake godine zavrsi u hladnjacama oni se ucute i nikom nista za cenu

  2. Bombas kaže:

    Povraca mi se

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *