Završeno uređenje obale reke pored gradskog groblja (VIDEO)

Radovi na zaštiti leve obale reke Moravice na delu toka pored gradskog groblja, završeni su pre nekoliko dana. Gabionski zidovi visine 5 i 6 metara postavljeni su u dužini od oko 120 metara.

[table id=2 /]

Radove su izveli preduzeće „HSV“ iz Vlasotinca i vodno društvo „Zapadna Morava“ iz Kraljeva. Izgradnjom obaloutvrde rešen je višegodišnji problem odrona obala gradskog groblja uslovljenog bujičnim poplavama.

Širina gabionskih zidova je 3 metra, a u njih, kosine i temelje ugrađeno je oko 5.5 hiljada tona kamena. U narednom periodu sledi nasipanje zemljom što će konačno omogućiti proširenje roblja.

Za sanaciju obala reke u užem gradskom jezgru opštini Ivanjica je na osnovu Uredbe o utvrđivanju državnog programa hitnih sanacionih radova na objektima za zaštitu od voda oštećenim u maju i junu prošle godine, odobreno 87,6 miliona dinara. 30 miliona dinara namenjeno je za uređenje obale kod gradskog groblja, dok će ostatak biti utrošen na  sanaciju postojeće obaloutvrde na levoj strani reke Moravice uzvodno od brane.

You may also like...

1 Response

  1. Ivanjica kaže:

    Konacno da se resi pitanje groblja.Svaka cast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *