Rekonstrukcija trotoara ŠPIK – Lučka reka

Ivanjičko preduzeće „Putevi“ ovih dana radi na rekonstrukciji trotoara u ulici Venijamina Marinkovića. U pitanju je deonica od prve ŠPIK-ove kapije do mosta u naselju Lučka reka.

[table id=2 /]

Trotoar se rekonstruiše nakon prošlogodišnjeg polaganja cevi magistralnog vodovoda, koji od postrojenja za preradu vode ide do fabrike „Javor“ na Sađavcu.

IL-trotoar-spik3 Rekonstrukcija trotoara ŠPIK – Lučka reka

 • „Ovo je nastavak radova na uređenju trotoara duž magistralnog puta, započetih tokom leta prošle godine, a nakon polaganja magistralnog cevovoda. Investitor je opština Ivanjica, a ukupna dužina trotoara koji se rekonstruiše iznosi oko 900 metara“, kaže za Info LIGU Aleksandar Radonjić, pomoćnik predsednika opštine Ivanjica, zadužen za investicije i infrastrukturu.

IL-trotoar-spik2 Rekonstrukcija trotoara ŠPIK – Lučka reka

Podsetimo, tokom avgusta prošle godine na istoj trasi uređen je trotoar i kolovoz od Crnjevskog mosta do raskrsnice sa Golijskom ulicom u naselju ŠPIK. U dužini od oko 600 metara tada su postavljeni potpuno novi ivičnjaci i asfaltiran trotoar na levoj strani državnog puta.

You may also like...

2 Responses

 1. Petar Arsenijevic kaže:

  Bilo bi super kada bi SNS u ovom delu Ivanjice (kod nekadasnje druge SPIK-ove kapije) napravio neke sportske terene (kosarka, fudbal i tenis na primer) i mali park, znacilo bi dosta za ovaj deo Ivanjice. Uz to da probaju da nadju pare da spoje Lucku Reku sa krajem ulice u Lugu. To ce sa novim vrticem puno znaciti za klince, da ne moraju da idu po dva kilometra do mesta za razonodu u centru.

  Takodje, neka pesacka zona veca u centru ako moze zbog saobracaja. Slag na torti bi bila nova hala kod Gimnazije i jedan letnji olimpijski bazen negde u Ivanjici, moze i oko Prilika. 🙂

  Treba iskoristiti dobru saradnju sa Vladom i dalje potpomognuti razvoj, kako se ne bi dodatno iseljavalo stanovnistvo.

  Naravno, na sve to nova radna mesta. Kada bi postojale jos dve-tri fabrike sa 200-300 radnika, poguralo bi otvaranje usluznih radnih mesta. Da ne dodjemo u poziciju da kroz 20-30 godina u Ivanjici bude manje od 20,000 ljudi, a u varosi ispod 10,000.

 2. Miro kaže:

  Trebalo bi da se povede racuna o saobracaju kod Spika i parkiranju po trotoaru neko ce nastradati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *