Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

Olujno nevreme praćeno velikom količinom kiše, sugradice i grada za manje od deset minuta poplavilo je nekoliko ulica u gradu, pretvorivši ih u bujične potoke.

bannerPREMIER-g Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

Pod vodom su bili i mnogi podrumi i sutereni kuća, poslovni i privatni objekti u nižim zonama. Aktivirala su se i klizišta.

IL-nevreme-odron Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

Atmosferska kanalizacija nije mogla da primi svu vodu na raskrsnici ulica Milojice Nikolića i Venijamina Marinkovića pa je pritisak podigao šaht poklopac.

Velike količine vode, mulja i zemlje sjurilo se iz bočnih ulica i potoka u ulice Milojice Nikolića i Venijamina Marinkovića, dok je ulica Miće Matovića bila potopljena na potezu iza Maxija. Taxi stanica i ulice Boška Petrovića i Milinka Kušića bile su poplavljene. Saobraćaj prema autobuskoj stanici bio je u prekidu zbog par poprečenih automobila.

IL-nevreme-poplavljen-elit Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

Direktor JKP ”Ivanjica”, Vladimir Bojanović, kaže da je situacija dosta loša i da su sve raspoložive ekipe na terenu.

  • Dosta vode se povuklo ali još uvek imamo intervencije u nižim zonama, ljudima su poplavljeni podrumi, sutereni kuća…  Za veoma kratko vreme pala je ogromna količina vode i atmosferska kanalizacija nije mogla to da apsorbuje. Stanje se polako stabilizuje u Marinoj reci i u ulicama gde je bilo kritično, trenutno se radi na sanaciji industrijske zone na Senjaku gde se izlio Topalski potok, uskoro će biti regulisano i klizište u ulici Milojice Nikolića. Ekipe su na terenu i sigurno je da će celu noć raditi i dežurati.-kaže Bojanović.

IL-nevreme-poplavljen-podrum Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

Po rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, teren se obilazi i u ovom trenutku se ne može precizno govoriti o posledicama nevremena ali je činjenica da  je šteta ogromna.

  • Sutra ćemo imati jasniju procenu posledica večerašnjeg nevremena, u prvom naletu od grada su stradali malinjaci, nakon toga je padala jaka kiša pa su pokrenuta klizišta , objekti su polavljeni tako da je situacija veoma ozbiljna.-rekao je Mitrović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *