Program „Mladi u prirodi” na Goliji

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica ove godine će po prvi put realizovati program „Mladi u prirodi“.

bannerPREMIER-g Program „Mladi u prirodi” na Goliji

Namenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a održavaće se u novoizgrađenom „Omladinskom kampu” na Dajićkom brdu na Goliji i neposrednoj okolini.

Planom je predviđeno da program „Mladi u prirodi“ prođe 200 osnovaca, u 10 grupa po 20 članova. Oni će tokom boravka u Omladinskom kampu imati priliku da se upoznaju sa Golijom kao Parkom prirode, iskuse čari kampinga, učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima i steknu neohodna znanja iz različitih oblasti.

U okviru dvodnevnog programa mladi će se fokusirati na orijentaciju u prirodi, pletenje spasilačkih i izviđačkih čvorova, pravljenje improvizovanih nosila, orijentiring takmičenje, logorske vatre, korišćenje šatora, vreće i podmetača, pravljenje improvizovanih skloništa, obuku iz prve pomoći…

Cilj je da se kroz ove aktivnosti mladima omoguće dodatni sadržaji za razvoj kapaciteta u oblasti bezbednosti, zaštite životne sredine i ponašanja mladih u prirodi, konkretno u Parku prirode Golija.

Program će uglavnom biti realizovan vikendima, vodiće ga sertifikovani omladinski radnici i licencirani treneri u odgovarajućim oblastima, a prva grupa od 20 učenika na Goliju putuje sredinom maja.

You may also like...

1 Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *