Raspisan tender za izgradnju puta Golijska Reka – Preko Brdo – Odvraćenica

Javno preduzeće „Putevi Srbije“, raspisalo je polovinom marta meseca javni tender za izbor izvođača radova za izgradnju dve deonice državnih puteva IIA reda broj 197 i 198 – Golijska Reka – Preko Brdo i Preko Brdo – Odvraćenica u ukupnoj dužini od oko 16 kilometara.

IL-put-gol-reka-odvracenica-tender Raspisan tender za izgradnju puta Golijska Reka – Preko Brdo - Odvraćenica

Rok za dostavljanje ponuda ističe 30. aprila u 10 časova. Procenjena vrednost radova iznosi 465.000.000 dinara a rok za završetak ukupnog posla je 200 kalendarskih dana.

Ugovor sa izvođačem, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji biće potpisan najkasnije 20 dana od dana otvaranja ponuda, sa onim izvođačem koji pored ostalih konkurnih uslova ponudi i najpovoljniju, odnosno najnižu cenu.

Podsetimo, većina zemljanih radova na ovim putnim deonicama je urađena još pre više godina, put je nasut i povaljan, a onda je sve država stopirala jer nije ispoštovana potrebna procedura za početak izgradnje. Pod makadamom je i oko jedan kilometar puta pre ulaska u samu Golijsku Reku iz pravca Međugorja odnosno Belih Voda.

IL-put-gol-reka-odvracenica3 Raspisan tender za izgradnju puta Golijska Reka – Preko Brdo - Odvraćenica

Ovaj, za Ivanjicu strateški važan put, kada se završi biće jedina savremena veza sa budućim skijaškim centrom na Odvraćenici, gde su radovi prve faze izgradnje staza, parkinga i pristupnog puta počeli pre nekoliko dana.

Pristup Odvraćenici obezbeđen je dobrim asflatnim putevima iz pravca Raške i Novog Pazara. Ivanjičani će, ako je suditi prema najavama, istim takvim putem dugim 55 kilometara već krajem ove godine stizati do najudaljenijeg dela svoje teritorije, na kojoj će se narednih godina razvijati moderan skijaški centar

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *