Izvesna rekonsrukcija putnog pravca Pridvorica-Devići

Rekonstrukcija puta Pridvorica – Devići  sve je izvesnija. Ovu deonicu kao i potez do Ostatije i dalje prema Odvrćenici, obišla je juče delegacija Koridora Srbije na čelu sa inžinjerom Brankom Smiljanićem .

bannerPREMIER-g Izvesna rekonsrukcija putnog pravca Pridvorica-Devići

Tom prilikom predstavnici opštine Ivanjica upoznali su ih sa svim relevantnim činjenicama vezanim za pomenute putne pravce i napomenuli značaj njihove rekonstrukcije prevasnodno za meštana koji tu žive  ali i budući razvoj sportsko rekreativnog turizma na Goliji.

IL-devici-koridori Izvesna rekonsrukcija putnog pravca Pridvorica-Devići

Prioritet je osam kilometara putne mreže od manastira Pridvorica do centra Devića, za koji postoji kompletna projektna dokumentacija. To će ubrzati početak radova čija je vrednost 276 miliona dinara i uz obećanu pomoć države do kraja godine mogao bi biti rešen dugogodišnji problem stanovnika ovih prostora.

Rekonstrukcija pomenutog  putnog pravca olakšaće svakodnevno putovanje160  učenika do matične škole, doprineće razvoju preduzetništva u ovom kraju, oživeće seoski turizam koji je davnih sedamdesetih započet baš u Devićima . Valja napomenuti da se na ovom putnom pravcu nalazi i manastir Svetog Preobraženja Gospodnjeg koga je još u XII veku podigao bliski saradnik velikog župana Stefana Nemanje – u vreme gradnje Bogorodice studeničke.

IL-put-ostatija Izvesna rekonsrukcija putnog pravca Pridvorica-Devići

U lokalnoj samoupravi veruju da će to biti dovoljno snažni argumenti da država Srbija u ovoj godini odobri sredstva za rekonstrukciju putnog pravca Pridvorica- Devići i izradu projektne dokumntacije za put Devići –Ostatija-Odvraćenica.

Kako nezvanično saznajemo prošle nedelje, nakon susreta sa ministarkom Zoranom Mihajlović , predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović, dobio je čvrsto obećanje da će država pomoći rekonstrukciju ovog izuzetno važnog putnog pravca.

You may also like...

2 Responses

 1. Coka kaže:

  Vala ako ga urade, svaka im cast…Nije ga niko dovatio od 93. godine.

 2. Zbunjen kaže:

  Nista mi ovde nije jasno!
  Pre petnaestak dana procitah na fejsbuk stranici, neko je napisao bas iz Devica, kako se tamo ne radi nista, i da se u to selo dolazi samo da bi se krkala mlada jagnjetina, ali i da Devicki dousnici docekuju i ispracaju, kako bese napisano, BUDZOVANE.
  A kolko znam od osim ljudi iz Srbijasume drugih BUDZOVANA nije bilo.
  Sad citam da se cela opstinska uprava, na celu sa Predsednikom Lazovicem i delegacijom is koridora Srbije, sjatila u one iste Device i da se doslo do resenja o rekonstrukciji tog putnog pravca, sto je zaista za svaku pohvalu, pa evo nikako mi nije jasni cemu sluzi pisanija na fejsbuku i da li je autor teksta upucen u to sta se desava u njegovom mestu.
  Pozdrav za Devicane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *