MALINARI SRBIJE: Počinje upis poljoprivrednih gazdinstava za dodelu pomoći

Asocijacija ‘’Malinari Srbije’’ obaveštava poljoprivredne proizvođače da će od 9. marta vršiti upis poljoprivrednih gazdinstava za dodelu bespovretne  pomoći  u mineralnom đubrivu i sadnom materijalu,kako kažu, po odobrenju Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede zbog pretrpljene štete na zasadia malina i kupina, usled vremenskoh nepogoda.

Upis traje do  13. marta 2018. godine, od 8 do 17 časova, svakog radnog dana na sledećim mestima:

– za teritoriju opštine Ivanjica, u poslovnim prostorijama na adresi Javorska broj 16, preko puta restorana Lipa

– za teritoriju opštine Lučani, u selu Kotraža u kafani “Beli kamen”

– za teritoriju Lunovog sela, Karana, Trnave, Ribaševine i Gostinice u Domu kulture u Karanu

– za teritoriju opštine Arilje, u kancelariji Asocijacije ‘’Malinari Srbije’’ i udruženja „Vilamet spas”, na autobuskoj stanici.

Po rečima Dobrivoja Radovića, predsednika Asocijacije ‘’Malinari Srbije’’ predlog upućen nadležnima je da se  dodeli 900 kilograma dubinskog đubriva po hektatu, i 500 kilograma prihrane za poljoprivrednike opština Ivanjica, Arilje i Kosjerić gde je izvršena procena štete.

Kako bi se poljoprivredno gazdinstvo upislo, potrebno je dostaviti potvrdu o registraciji poljoprivrednog gazdinstva ili potvrdu o aktivnom statusu i izvod iz biljne strukture.

You may also like...

2 Responses

  1. Vladimir kaže:

    A kome ide novac koji se uplacuje. U Ivanjici ima registrovano 12000 domacinstava, sto znaci da ce prikupiti 4800000 dinara, kome je gospodin Radovic namenio 40000 evr?

  2. Dragan kaže:

    Jos jedna prevara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *