Udruženje ”Limska dolina” optužuje ”Asocijaciju mlainara” da daje netačne informacije

Povodom teksta ’’Stiže pomoć države malinarima’’, objavljenog 11. februara na portalu InfoLIGA, oglasio se predsednik UO Udruženja poljoprivrednih proizvođača ’’ Limska dolina’’ (Prijepolje-Priboj),  Boban Purić, tvrdeći da navod Asocijacije malinara Srbije o količini i raspodeli pomoći nisu tačni.

IL-limska-dolina Udruženje ''Limska dolina'' optužuje ''Asocijaciju mlainara'' da daje netačne informacije

 • Količina koju je predsednik Asocijacije, Dobrivoje Radović, naveo da će malinari dobiti, oko 900 kilograma dubinskog djubriva i 500 kilograma prihrane, nije tačna. Ja sam bio na tom sastanku u Vladi i niko nije pomenuo ovo o čemu je on pričao. Ako dobijemo i pola od toga biće dobro. Takođe kada je reč o ceni malina, bio je Radović sa nama na sastanku gde je lepo rečeno da će se ovogodišnji rod plaćati od 80 do 100 dinara, ako neko u međuvremenu izađe sa boljom ponudom, super. Ali prosto narod mora da zna šta ga očekuje. Apelujemo na ljude da se ne zadužuju i da ne uzimjua od hladnjačara djubrivo, dobićemo ovu pomoć države koliku-toliku, ali ne treba sada potpisivati ugovore sa hladnjačarima dok  se ne bude znala  cena. Takođe , kada je reč o podeli pomoći, nije tačno da će ona ići pod okriljem Asocijacije malinara Srbije. Biće raspoređena po opštinama i nadležna udruženja će deliti pomoć.Kada je reč o  Nacionalnom savetu i tu je problem sa regionalnom zastupljenošću. Već smo poslali Vladi primedbu u kojoj navodimo da mora biti zastupljena cela Srbija sa predstavnicima, a ne samo neki delovi. Jer, ako se završi na trenutnim predlozima, Nacionalni savet će izgubiti legitimitet pre nego je i počeo da radi.-izjavio je za InfoLIGU, Boban Purić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača ’’Limska dolina’’.

You may also like...

4 Responses

 1. Tanasic Cvetin ,Krupanj , malina 30 ari , sljiva 140 ari kaže:

  Dokle vise narode , sta ce nas opametiti ,zar nije nam
  konacno jasno svrake , vrane i vlast POPISE NAM MOZAK a mi to trpimo.Prave nas maloumnim celu
  naciju , dedove , oceve , nas nasu decu , i njihovu
  decu ,kolektivno svojim necinjenjm im to dopustamo …
  BOZE POMOZI NAM I OPAMETI NAS ZBOG POTOMAKA JER ZASTO ONI DA ISPASTAJU .HVALA SVEVISNJI ….
  Komentar sirotinje i bedinje zbog cena MALINE …

 2. Nedeljko Nikitovic kaže:

  Bolje da niste osnivali to udruzenje, daleko bi bolje prosli malinari iz Prijepolja i Priboja. Nije svak da osniva nekakva udruzenja, a da nema viziju za to. Kad dodjete u Ministarstvo, prosto ne znate sta da trazite. Ali budete zadovoljni lepim prijemom. Ta kafa i kisela, mozda jos nesto, vas toliko odusevi da vi zaboravite zasta ste dosli i sta treba da trazite. Ministar vam se smeje, ne zna zasta ste dosli, sta trazite. Sva udruzenja traze razne sitnice, niko ono glavno, cenu od 240 dinara po kilogramu i da drzava, odnosno Vlada doyvoli slobodan izvoz malina, a ne da sve ide preko nekoliko hladnjaca.

 3. Darko kaže:

  Kome se isplati da gaji malinu po ceni od 80-100 din? Recimo ja na 40ari imam prosecan prinos 150kg/ar,to je dakle 40×150=6000, 6000x80dinara=480000 dinara. Za 40 arh treba minimum 5-6 dobrih radnika koji nece brati za manje od 2000 plus hrana i ostali troskovi najmanje 500. Dakle 5×2500=12500 din. Berba traje 30-40 dana,neka je 35, dakle 12500×35=437500. Dakle 480000-437500=42500 je ono sto meni ostane da platim prskanje,djubrivo,vezivanje,kosenje,plevljenje,gorivo… u prevodu treba da dignem kredit da bih gajio malinu i da bih pokrio troskove

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *