Skijanje na Goliji u punom jeku

Tradicionalno, početkom školskog rasputa sa radom je startovala i škola skijanja na Goliji, popularno skijalište na Dajića brdu.

Sada prema rečima Jadranke Peruničić ima 28 polaznika.

  • IL-golija-skijanje-18-jadranka Skijanje na Goliji u punom jekuKod mene ima 10, a kod nastavnika Dula ima osamnaestoro dece. Lepo nam je. Ujutru u 9 časova  krenemo iz Ivanjice i vraćamo se u 17 časova. U tom periodu uživamo na snegu, zaboravimo na sve drugo. Deca vole sneg i da budu aktivna i zaista nam je fantastično.- kaže ova instruktorka skijanja.

Za razliku od brojnih obronaka Golije, na kojima je sneg okopnio, na Dajića brdu , ski stazi dugačkoj nepunih 500 metara, ima dovoljno snega. Uslovi za skijanje su odlični, ski lift radi, a na skijama se mogu oprobati početnici ali i oni sa iskustvom. Najviše je Ivanjičana, ali na Goliju pristižu i gosti, najviše iz Beograda.

IL-golija-skijanje-18-3 Skijanje na Goliji u punom jeku

Nedaleko od ski staze nalazi se kuća za odmor porodice Luković iz Ivanjice,  pa u ’’Golijski dar’’ skijaši prošetaju na osveženje i mini odmor. Mladen Luković, vlasnik kaže da je odmor na Goliji gostima iz čitavog sveta zanimljiv u svako godišnje doba.

  • IL-golija-skijanje-18-mladen Skijanje na Goliji u punom jekuNeverovatni vidikovci, bogatstvo flore i faune su ono što je najlepše na Goliji. Često su nam gosti i planinari, biciklisti, ali i oni koji vole da uživaju u odmoru u netaknutoj prirodi naše planinske lepotice.– kaže Luković.

Na 40 km jugozapadno od Ivanjice, na Goliji je sve više gostiju, ali se njen razvoj tek očekuje, ističu u Turističkoj organizaciji Ivanjice.

  • IL-golija-skijanje-18-lisanin Skijanje na Goliji u punom jekuNa Odvraćenici će biti još 9 kilometara staza, potencijal je i Golijska Reka sa stazom od 2 kilometra, pa ćemo po njihovoj izgradnji moći da pozovemo veliki broj gostiju na skijanje na Goliji.– kaže Radomir Lišanin iz Turističke organizacije opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *