Udruženje medija traži od SBB-a da vrati u sistem tri lokalne televizije

Udruženje medija i medijskih radnika obratilo se danas kablovskom operateru SBB u kojem traži da u sistem ubaci tri lokalne televizije: tv Telemark, tv Požega i tv Gornji Milanovac, koje su iz neshvatljivih razloga izbačeni iz ponude ovog kablovskog operatera.

„Molimo vas da zbog informisanja javnosti i građana koji to čine sa lokalnih medija na području preko 20 opština zapadne Srbije ubacite u Vaš kablovski sistem regionalnu televiziju Telemar, tv GM i tv Požega. Uskraćivanjem da se nalaze u kablu čiji ste vi operater nanosite im ogromnu štetu a građanima uskraćujete pravo na informisanje. Sve tri pomenute televizije emituju se sa zemaljskih predajnika na Rudniku, Ovčaru i Torniku i vidljivi su na području Čačka, Gornjeg Milanovaca, Požege, Užica, Bajine Bašte, Lučana, Kraljeva, Sjenice, LJubovije, Čajetine, LJiga, Topole, Priboja i Prijepolja. Međutim, zbog toga što ste ih iz nekih razloga isključili sa kabla oni se ne vide u pomenutim gradovima i opštinama, čime su i televizije i gledaoci oštećeni”, kaže se u saopštenju UMMR-a.

IL-DALJINSKI Udruženje medija traži od SBB-a da vrati u sistem tri lokalne televizije

Udruženje kaže da nema ništa protiv da SBB emituje strane kanale kao što su Aldžazira, OBN i na desetine drugih ali smatra nesvhatljivim da izbaci lokalne kanale sa kojih se informišu građani gradova i opština zapadne Srbije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *