Prelepi kadrovi Ivanjice u spotu MAD MAGS-Wandering River (VIDEO)

Duo MAD MAGS čiji su članovi Boris Eftovski i Margareta Samoran nastao je 2017. godine, a njihov prvi singl “Wandering River” izašao je 22. januara 2018. godine u izdanju Ammonite Records-a. Boris Eftovski je Ivanjičanin koji je svirao u mnogim domaćim bendovima, gde se najduže zadržao u “Kazni za uši”, a danas je član benda “The Red Step” i “Manu” iz Beograda, kao  i američkog sastava “Black Heart Procession”, sa kojim je prošle godine svirao evropsku i američku turneju. Iz tog dugogdišnjeg muzičkog iskustva nastala je i njegova  želja da stvori svoj muzički izraz sopstvenom kreativnom snagom. Tako je nastala muzika za singl “Wandering River”, a tekst za pesmu napisala je Margareta Samoran, profesorka japanskog jezika u Beogradu, čija je ljubav i strast prema muzici vodila do Borisa i do ove zanimljive muzičke saradnje.

Pesma u suštini govori o nadi. Čak i kada nam sve izgleda beznadežno ipak postoji makar i najmanji tračak svetlosti koji nas uvek vodi dalje. Tako se i ljudski život može uporediti sa rekom koja neprekidno teče i prirodno se spaja sa drugom vodom. Druga voda ili spajanje sa drugim bićem je možda i najvažniji deo postojanja i ljudskog iskustva.

IL-madmags2 Prelepi kadrovi Ivanjice u spotu MAD MAGS-Wandering River (VIDEO) IL-madmags3 Prelepi kadrovi Ivanjice u spotu MAD MAGS-Wandering River (VIDEO)

Na singlu su se pored stalnih članova pojavili i drugi muzičari i prijatelji, Borisov sin Boško je svirao gitaru,a  Ljubinko Tomanović bas gitaru, član “Manu” i “Prljavi inspektor Blaža i kljunovi”, ranije “Braće Left” i  “Oktobra 1864”. Pesmu je snimio Zlatan Vorkapić-Japanac u “Greenwood” studiju, a mastering je uradio Uroš Milikić u “Down There” studiju u Beogradu. Video spot su realizovali Marijana Janković, Ivan Milosavljević-Džule i Uroš Jelić u Ivanjici u avgustu 2017. godine za vreme festivala Nušićijada. Ilustracija za cover pesme je delo Marije Jevtić, umetnice iz Beograda. Bend planira i nada se izdavanju albuma.

MAD MAGS – Wandering River
Download / Streaming
http://phonofile.link/wandering-river

You may also like...

2 Responses

  1. Dejan kaže:

    Prelep spot i odlična muzika! Privuklo svaki trenutak moje pažnje. Oduševljen sam.

  2. Inadzija kaže:

    a sve gumom od kamiona-prelepo-neprocenjivo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *