Predstavljanje plana za razvoj Golije

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i razvojni program Evropski PROGRES predstaviće rezultate projekta „Golija – prelaz od planiranja ka razvoju“ u utorak 30. januara u hotelu „In“ u Beogradu, u 11.30 časova.

Tokom 18 meseci sprovođenja ovog projekta koji je imao za cilj stvaranje uslova za održivi razvoj Parka prirode „Golija“, izrađena je nedostajuća planska dokumentacija za koridore infrastrukture na području Parka, a u konsultacijama sa svim zainteresovanim stranama definisani su predlozi modela upravljanja kao i akcioni plan za razvoj Golije.

U uvodnim obraćanjima prisutnima će se obratiti predstavnici nadležnih ministarstava, Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Ministarstvu  trgovine, turizma i telekomunikacija, Zoran Janjatović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandra Došlić ispred Ministarstva zaštite životne sredine, kao i Grem Tindal menadžer Evropskog PROGRESa.

Tokom prezentacije rezultata projekata, o Planovima detaljne regulacije koridora infrastrukture na području Prostornog plana posebne namene Parka Prirode „Golija“ govoriće Dragana Biga iz preduzeća „Arhiplan“, dok će iskustva u upravljanju zaštićenim područjima prisutnima preneti Masimo de Marki iz Italije.

Prezentacijom Predloga modela upravljanja socio-ekonomskim razvojem područja Parka prirode Golija, baviće se Vesna Vandić, (IDA/Futura/Agenda 21), a Akcionim planom za razvoj Golije, Dragan Roganović iz Asocijacije za razvoj ibarske doline, koji će na skupu predstaviti i Predlog sporazuma o saradnji.

Projekat su finansijski podržale Evropska unija i Vlada Švajcarske

preko razvojnog programa Evropski PROGRES zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *