Dodeljen građevenski materijal za adptaciju kuća izbeglih lica u Ivanjici

U okviru drugog dela projekta pomoći u rešavanju stambenih potreba izbeglica na teritoriji opštine Ivanjica, danas je predsednik opštine, Zoran Lazović, potpisao ugovore o kupovini građevinskog materijala za adaptaciju već dodeljenih kuća. Kuće su dobili, Biljana  Stevanović, Draško Letić, Anđelija Vujović i Nada Bodlović.

bannerPREMIER-g Dodeljen građevenski materijal za adptaciju kuća izbeglih lica u Ivanjici

Kupovina seoskih kuća sa okućnicom je regionalni projekat  koji sprovodi Komesarijat za izbegla i raseljena lica Republike  Srbije uz pomoć međunarodne zajednice, UNHCR-a, ОЕBS-а, Evropske komisije i Saveta Evrope. Vrednost donacije u ivanjičkoj opštini je 5.620.000 dinara od čega je za  kupovinu seoskih kuća sa okućnicom pojedinačno izdvojeno po  1.170.000 dinara i za dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) 710.000 dinara.

il-POTPISIVANJE-UGOVORA-GRADJEVINSKI-MAT Dodeljen građevenski materijal za adptaciju kuća izbeglih lica u Ivanjici

Diplomirani pravnik i član komisije, Vladislav Ivković, pozvao je interno raseljena lica koja žive na teritoriji ivanjičke opštine da jave u kancelariju opštinske uprave, broj 5, ukoliko su zainteresovani za nove , aktuelne projekte.

  • Reč je o tri projekta koja obuhvataju kupovinu jedne seoske kuće, dva paketa građevinske pomoći, plus paket pomoći u smislu ekonomskog osnaživanja za dva domaćinstva.-rekao je Ivković.

You may also like...

1 Response

  1. efqwzg kaže:

    A mi gde smo ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *