Mrkaić, Marković, Đerić i Šćekić nova pojačanja Javor Matisa

Ivanjičani se na kraju prve preliminarne faze nalaze na pretposlednjoj 15. poziciji sa 15 bodova. Ubedljivo su najneefikasnija ekipa u ligi sa samo 14 postignutih golova u 22 odigrane utakmice. Sve to je ustanovljeno od strane ljudi koji vode klub pa se na vreme krenulo u dovođenje pojačanja.

Menadžment kluba akcenat je stavio na špic igrače koji treba da doprinesu boljoj realizaciji u nastavku sezone. Stigla su tri napadača u redove ”belih”. Ivan Marković (26), nekadašnji igrač lučanske Mladosti, potpisao je ugovor sa Javor Matisom na dve godine, Boban Đerić (24) došao je iz  bosanskog Viteza i njegov ugovor važiće tri godine dok je Momčilo Mrkaić (27) iz mostarskog Zrinjskog dogovrio angažman u Ivanjici na 2,5 godine.

 • IL-javor-matis-mrkajic-momcilo Mrkaić, Marković, Đerić i Šćekić nova pojačanja Javor MatisaPosle tri godine koje sam proveo u Premijer ligi BiH vraćam se u Super ligu Srbije i nadam se da sam doneo ispravnu odluku. U Zrinjskom nisam dobio pravu priliku i zbog toga želim da u novom klubu pokažem da posedujem kvalitet. To ću najbolje uraditi ukoliko budem pogađao i asistirao, a Javor bude osvajao bodove – zaključio je Mrkaić.

Umesto dosadašnjeg rezervnog golmana Petra Glintića, koji je nakon isteka ugovora promenio sredinu, u Javor Matis stigao je dvadesetšestogodišnji Nemanja Šćekić bivši golman bugarske Montane, Ugovor je potpisao na 2,5 godine.

IL-javor-matis-trening Mrkaić, Marković, Đerić i Šćekić nova pojačanja Javor Matisa

Pripreme Javor Matisa se sprovode po planu u tri segmenta. Prvi deo sprovodi se u Ivanjici na pomoćnom terenu ’’Jelića polje’’. Dok će drugi deo otpočeti 27. januara u Ohridu gde je planirano da se odigra 5 kontrolnih utakmica. Po povratku u Ivanjicu 11. februara biće sproveden treći segment priprema za prolećni deo prvenstva i još jedna kontrolna utakmica 14. februara u Požegi.

Termini prijateljskih, pripremnih utakmica:

 • Ohrid – 28.1.2018 – Renova – Javor Matis
 • Ohrid – 31.1.2018 – Pobeda – Javor Matis
 • Ohrid – 3.2.2018 – Mačva – Javor Matis
 • Ohrid – 7.2.2018 – Đorđe Petrov – Javor Matis
 • Ohrid – 10.2.2018 – Struga  – Javor Matis
 • Požega – 14.2.2018 – Sloga – Javor Matis

You may also like...

2 Responses

 1. Opa kaže:

  Ljuljaj Javore

 2. Sofija kaže:

  Tako je bre sveza krv umesto onih linjaka i vucibatina koji su srozali klub i samo mislili na kafanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *