Akontna cena malina 160 dinara

Proizvođači malina prihvatili su predlog hladnjačara da se sadašnja akontna cena malina  sa 120-140 dinara po kilogramu podigne za 10 do 20 dinara u što kaćem roku, izjavio je predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović. To nije konačan dogovor, dodaje Radović, jer malinari ne odustaju od zahteva da cena ovogodišnjeg roda bude 1.83 eura po kilogramu.

  • IL-dobrivoje-radovic Akontna cena malina 160  dinaraVažno je da se napravio pomak koji će razbiti dogovor otkupljivača (hladnjačara) o jedinstvenoj monopolskoj ceni. Pratićemo u narednih nekoliko dana da li će oni ispuniti obećanje, ukoliko do toga ne dođe već u petak biće preduzete radikalne mere o kojima smo ranije pričali. Nema razloga da izvoznici ne ispoštuju traženu cenu jer je radno telo koje je putovalo u Poljsku ustanovilo da je i tamo maline manje do 20 odsto i da kvalitetom ne može parirati našoj. Kod nas je rod prepolovljen, maline nema dovoljno. Postigli smo  dogovor sa proizvođačima iz BIH koji neće izvoziti malinu po niskoj ceni u Srbiju, sada očekujemo da hladnjačari ispoštuju traženu cenu. -rekao je Radović.

Na sastanku delegacije proizvođača i hladnjačara, koji su išli u Poljsku da provere cenu maline, saopšteno je da se ona kreće od 1do 1,2 evra po kilogramu.

  • Pola roda maline je prodato po sadašnjim bagatelnim cenama za keš a pola je smešteno u hladnjače po akontnim cenama od 120-140 dinara i čeka da to voće poskupi.– rekao je Radović.

Današnjem sastanku malinara i hladnjačara(izvoznika) prisustvovao je jedino ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

You may also like...

3 Responses

  1. Nikola85 kaže:

    U ovoj drzavi svako radi kako hoce,a najbolje prolaze veliki. Kakav je to dogovor kada cena maline i dalje varira? Zasto se ne nastave protesti? Da li su organizatori prótesta uzeli pare da cute?

  2. Ana kaže:

    Samo lud covek moze da misli da ce cema da bude bolja nakön sto udje u hladnjace… a ne znam ko je sklopio dogovor kada cena i dalje nije svuda ista nego su ostavili mogucnost da varira

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *