Kamionskim karavanom obeležili Božić (VIDEO)

Svečanim defileom magistralnim putem koji prolazi kroz Ivanjicu, ovdašnji vozači kamiona započeli su novu godinu u nedelju na Božić, 7. januara. Treću godinu za redom ovaj skup teretnjaka koji se bave isključivo prevozom tehničkog i ogrevnog drveta, organizuje Udruženje šticara Ivanjice.

Na „Božićnoj vožnji“ ove godine okupilo se preko 40 vozača sa svojim privatnim, ili kamionima preduzeća u kojima rade. Start sa zaglušujućim sirenama bio je u krugu fabrike „Fantoni – Špik“, odakle se krenulo put Buka, a zatim nazad do mesta Jeremići na ulazu u klisuru reke Moravice. Usput su im se pridruživali i drugi prevoznici, a druženje se na kraju završilo uz nazdravljanje za kako kažu „čiste puteve i mnogo pređenih kilometara“.

  • IL-Marko-Radovic-kamioni Kamionskim karavanom obeležili Božić (VIDEO)Ova simbolična vožnja na Božić je naš način proslave i obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika. Ideja je naišla na pozitivan prijem kod kolega pa se iz godine u godinu okuplja sve veći broj učesnika. Akcijom promovišemo vožnju bez alkohola, jer smo svedoci svakodnevnih nesreća na putevima upravo zbog konzumacije alkohola dok se vozi. Okupljanja je bilo i ranije, a iz godine u godinu akcija poprima sve masovniji karakter. Za mene lično, ovo je izražavanje ljubavi prema ovom poslu. Vožnja kamiona je porodična tradicija koju nastavljam sa velikim ponosom“, kaže za InfoLIGu Marko Radović iz Ivanjice, radnik u kompaniji „Matis“.

Ovu svojevrsnu motorizovanu atrakciju pozdravio je i veliki broj građana koji su izašli na put duž predviđene rute.

IL-parada-kaminona-bozic-2018-2 Kamionskim karavanom obeležili Božić (VIDEO)

Udruženje šticara Ivanjice koje je organizovalo skup, okuplja preko 130 kamiona i njihovih vozača koji se bave transportom drveta, a moto im je „Kad pijem ne vozim“.

Nakon završenog defilea, kamioni su ostali parkirani u krugu hladnjače „Ledenice“ na Senjaku, čekajući završetak praznovanja i svoje vozače, da zajedno krenu u nove radne pobede.

You may also like...

2 Responses

  1. zarko kaže:

    mali ne s… kad ti ne vozis kamion..!

  2. Nikola kaže:

    Jao, jao

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *