Raspao se odbornički klub Nove Srbije u Ivanjici

Šest odbornika Nove Srbije u Skupštini opštine Ivanjica više ne predstavlja građane koji su ih birali na lokalnim izborima održanim 2016. godine. Troje odbornika ove stranke prešlo je u Srpsku naprednu stranku (SNS), a troje kako saznajemo pristupilo je otcepljenom krilu Srpskog pokreta obnove (SPO), koji se zove Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

IL-ns-stari Raspao se odbornički klub Nove Srbije u Ivanjici

U odbornički klub SNS-a prešli su Vidosava Milinković iz Prilika, Vera Đogatović iz Ivanjice i Milijan Đurašević iz Osonice, dok su POKS-u pristupili Raco Sekulić, Ivan Mikarić i Marko Komatina.

  • Il-ns-to-sns-milijan-djurasevic Raspao se odbornički klub Nove Srbije u IvanjiciKada sam pre tri godine ušao u Novu Srbiju, ova stranka je bila u koaliciji na republičkom nivou. Meni su bili obećani neki infrastrukturni projekti u Osonici, prvenstveno u mom zaseoku Rzinje. Međutim ništa se od toga nije desilo, a kada je NS izašla iz vladajuće većine, postavilo se pitanje šta ću ja više tu. Pre pet dana sam odlučio da pređem u Srpsku naprednu stranku“, rekao je za InfoLIGU Milijan Đurašević.

Troje odbornika koji su iz Nove Srbije prešli u Pokret obnove Kraljevine Srbije, nisu prisustvovali na tri poslednje sednice lokalnog parlamenta.

U ovom trenutku u Skupštini opštine Ivanjica, Srpska napredna stranka ima 19 odbornika, Grupa građana „Milomir Zorić“ 9, Socijalistička partija Srbije 4, Pokret obnove Kraljevine Srbije 3, dok Liberalnodemokratska partija i Demokratska stranka imaju po jednog odbornika.

 

You may also like...

2 Responses

  1. ivanjicanin kaže:

    Djurasevic je najiskreniji Srbin , u stranku bez obyira koja je , samo iz licnog interesa

  2. Miki kaže:

    sad ce i ovi trojica, samo ako ih puste

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *