Vrtić proslavio Svetog Jovana Zlatoustog

Na dan kada pravoslavna crkva obeležava Sv. Jovana Zlatoustog, predškolska ustanova ’’Bajka’’ iz Ivanjice  obeležava svoju slavu.

Rezanje kolača, druženje sa zaposlenima, saradnicima i  prijateljima  organizovano je u objektu ’’Đurđevak’’ a domaćin ovogodišnje slave bila je rukovodilac objekta, vaspitačica Jelena Mrvošević.

  • IL-vrtic-slava-jelena-mrvosevic Vrtić proslavio Svetog Jovana ZlatoustogKao dobri domaćini potrudili smo se da naše prijatelje ugostimo na najbolji način. Svake godine , bez obzira u kom od naša tri objekta se slavi, radnici sa velikim zadovoljstvom pripreme sve za slavsku trpezu. Posebno nas raduje ovako veliki broj gostiju, naših kolega, bivših radnika koji su sada u penziji i naravno saradnika iz lokalne samouprave i javnih institucija.-rekla je naša sagovornica ističući da joj je velika čast što je domaćin divnim i uvaženim gostima koji su došli na slavu vrtića.

IL-vrtic-slava-sv-jovan-zlatoust2 Vrtić proslavio Svetog Jovana Zlatoustog

Sveti Jovan Zlatousti poštuje se u celom hrišćanskom svetu. Bio je patrijarh u Carigradu i autor knjige „O sveštenstvu“, kao i nekoliko veoma cenjenih beseda zbog čega je i dobio nadimak „Zlatousti“.Predanje kaže da je bio veoma cenjen među običnim narodom kome se rado obraćao i tumačio mu Sveto pismo.

Sveti Jovan Zlatousti u Srbiji se smatra jednim od najučenijih svetitelja, pa se veruje da se na današnji dan „valja“ uzeti neka draga knjiga i iz nje pročitati makar deo.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *