Beogradska škola darovala knjige za decu iz Ivanjice

Nekoliko hiljada primeraka knjiga stiglo je na adresu opštine Ivanjica kao poklon beogradske Osnovne škole ’’Mihajlo Petrović Alas’’. Namenjene su djacima seoskih škola koji nisu u mogućnosti da svakodnevno dolaze do školskih lektira i druge literature koja nije obuhvaćena Nastavnim planom i programom. Knjige će ulepšati police biblioteka u OŠ ’’Vučić Veličković’’-Medjurečje, OŠ ’’Major Ilić’’ -Kušići, OŠ ’’Nedeljko Košanin’’-Devići, OŠ ’’Milan Vučićević Zverac’’-Bratljevo, OŠ ’’Svetozar Marković ’’-Kovilje i  OŠ ’’Mićo Matović’’-Katići.

  • IL-knjige-direktor-Mirjana-Špehar Beogradska škola darovala knjige za decu iz IvanjiceIzuzetno mi je drago što nam se ukazala mogućnost da pomognemo  školama kojima je to potrebno i da ostvarimo jednu lepu saradnju sa opštinom Ivanjica. –rekla je direktorka ove škole, Mirjana Špehar.

Novi naslovi obradovaće mališane ruralnog područja ivanjičke opštine a posebno zadovoljstvo što su knjige stigle baš na ove adresu deli Marija Lakićević, nastavnik srpskog jezika prestižne beogradske škole, koja je u ovom kraju završila osnovno i srednje obrazovanje.

  • IL-knjige-Marija-Lakicevic Beogradska škola darovala knjige za decu iz IvanjiceVeoma je važno u mladom čoveku razvijati potrebu i ljubav prema čitanju, kako bismo imali obrazovano, humano i kulturno društvo. Osim učeničkih lektira donacija obuhvata i drugu literaturu koja spada u klasike, za mlade i starije. Potrudila sam se da  knjige stignu u ovu opštinu  jer sam poreklom iz Ivanjice i tu sam pohađala školu. Dogovorili smo se sa predstavnicima lokalne samuprave koji su došli u Beograd, preuzeli knjige i evo već ih dostavljaju na adrese planiranih škola.– kaže nastavnik, Marija Lakićević, koja je inicirala ovu humanu akciju.

IL-knjige-2 Beogradska škola darovala knjige za decu iz Ivanjice

Da ne postoji lepši i korisniji poklon od knjige posebno ako je ona namenjena bibliotekama udaljenih škola na području ivanjičke opštine potvrdio je zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

  • IL-momcilo-mitrovic Beogradska škola darovala knjige za decu iz IvanjicePrijatno smo iznenadjeni ovim vrednim poklonom od strane beogradske OŠ ’’Mihajlo Petrović-Alas’’. Siguran sam da su knjige stigle u prave ruke i da će proširiti saznanja i obradovati naše djake.-zaključio je Mitrović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *