Jubilej OŠ ”Kirilo Savić” – Naših prvih 20

Svečanom akademijom u Domu kulture u Ivanjici obeležen  je jubilej  OŠ ’’Kirilo Savić’’, dvadeset godina od prvog školskog zvona. Uz prigodan kulturno-umetnički program promovisana je i monografija o školi, prikazan film, a prisutni su imali priliku da vide  i izložbu likovnih radova bivših učenika škole.

IL-20godina-os-kirilo-savic3 Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20

Direktorka škole, Nevenka Milošević, u ime kolektiva obratila se gostima ističući da je posebno raduje činjenica što je godina jubileja škole ujedno i jedna od najuspešnijih kada je reč o učeničkim uspesima.

  • IL-20godina-os-kirilo-savic-nevenka-milosevic Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20Zahvaljujući bivšim i sadašnjim učenicima  za našu školu čulo se ne samo u Srbiji već širom sveta. Neki od njih su danas uspešni doktori nauka, ekonomisti, pravnici, lekari, inženjeri, radnici, ali pre svega dobri ljudi. U ovom trenutku škola broji 649 učenika računajući i izdvojena odeljenja u Osonici, Lukama i Budoželji. Raspoređeni su u 33 razreda a nastava je zastupljena stručno i kabinetski, radi se timski u prijatnoj i podsticajnoj atmosferi. Mi imamo jasnu viziju budućnosti, znamo koji su nam ciljevi i planovi.  Želimo bezbednu školu za učenike, bez nasilja, uz uvažavanje svakog pojedinca i jasno poštovanje pravila. Želimo savremenu i kreativnu školu koja ide u korak sa vremenom. Sigurni smo da najbolje godine za OŠ ’’Kirilo Savić’’ tek dolaze. –rekla je direktorka Milošević.

IL-20godina-os-kirilo-savic2 Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20

Opština Ivanjica u protekloj godini obezbedila je značajne investicije u oblasti školstva o čemu je, uz prethodne čestitke povodom jubileja,  govorio predsednik  Zoran Lazović.

  • IL-20godina-os-kirilo-savic-zoran-lazovic Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20U razvoj školstva i obrazovanja u našoj opštini uložena su značajna sredstva zahvaljujući podršci Vlade RS. Za školu u Medjurečju obezbeđeno 25 000 000 dinara, takođe za grejanje sportske sale priličke osnovne škole investirano je 6 500 000 dinara. Osnovnoj školi  ’’Major Ilić’’ u Kušićima  odobreno je za rekonstrukciju 51 000 000 dinara. Opredelili smo sredstva za računarsku opremu potrebnu svim školama sa našeg prostora a što se tiče OŠ ’’Kirilo Savić’’  koja danas slavi jubilej,   7 500 000 dinara uloženo je  za  uređenje partera i ograde a mogu da potvrdim da su obezbedjena sredstva u visini  82 000 000 dinara za izgradnju novog dečijeg vrtića u krugu ove škole. Preuzećemo obavezu da do proleća ovoj školi obezbedimo tehničku dokumentaciju i upotrebnu dozvolu, koju nakon 20 godina postojanja još uveku nemaju. Sve to usloviće veće mogućnosti za apliciranje kod pristupnih fondova i dalji razvoj ove obrazovne ustanove.-zaključio je Lazović.

IL-20godina-os-kirilo-savic5 Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20IL-20godina-os-kirilo-savic4 Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20

Predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, načelnica sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje, Slavica  Jašić, govorila je  o aktivnostima koje trenutno sprovodi resorno ministarstvo u cilju postizanja što kvalitetnijeg sistema obrazovanja u zemlji.

  • IL-20godina-os-kirilo-savic-ministarstvo Jubilej OŠ ''Kirilo Savić'' - Naših prvih 20Donosimo set važnih zakona koji će se primenjivati u školama i svim predškolskim ustanovama širom Srbije. Brinemo o svakoj školi  i onim manjim koje ostaju bez učenika pa ćemo ih u nekom momentu pretočiti u obrazovno vaspitne centre gde će se odvijati život kada imamo jednog i kada imamo 100 učenika. Saradnja OŠ ’’Kirilo Savić’’ i drugih obrazovnih ustanova iz ovog kraja sa resornim ministarstvom je odlična o čemu najbolje govori činjenica da je Centar za menadžment krajem avgusta baš u Ivanjici održao seminar za 100 direktora škola i predškolskih ustanova.-kazala je Slavica Jašić.

Ona je nakon toga uručila lap top direktorki crnjevačke škole, Nevenki Milošević, kao simboliku podsticaju  dalje digitalizacije  i uvođenju informatike kao obaveznog predmeta u školama.

You may also like...

1 Response

  1. Ema kaže:

    Sta bi sa 1020 obecanih radnih mesta?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *