Besplatan pregled za stanovnike ruralnog područja Lučana i Guče

U organizaciji Mesne zajednice Gornji Dubac i Crvenog krsta Lučani lekari i drugo medicinsko osoblje Doma zdravlja Lučani – Guča,  obavili  su besplatan lekarski pregled za stanovnike  Gloga, Gornjeg i Donjeg Dupca, Propljenice i Luka. Meštani su  imali na raspolaganju lekare opšte medicine, internistu, pedijatra, stomatologa, ginekologa, neuropsihijatra kao i patronažnu službu. Uprkos lošim vremenskim uslovima pregled i drugu lekarsku pomoć potražilo je 89 stanovnika ovih sela.

IL-besplatni-pregledi-lucani-guca21 Besplatan pregled za stanovnike ruralnog područja Lučana i Guče

Lekari su pored pregleda i određivanja odgovarajuće terapije zaintresovanim korisnicima davali i sezonske vakcine protiv gripa. Ovo je dobar primer pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite korisnicima koji nisu u mogućnosti da te usluge koriste u Domu zdravlja u Guči. Vredno je istaći da je naporima lokalne samouprave i Doma zdravlja Lučani ponovo počela sa radom Ambulanta u ovom selu, tako će u buduće meštani moći da potraže pomoć zdravstvene službe, lekara i medicinske sestre, svakog četvrtka u sedmici od 11 do 14 sati.

IL-besplatni-pregledi-lucani-guca3 Besplatan pregled za stanovnike ruralnog područja Lučana i Guče

Kako su nas obavestili predstavnici Crvenog krsta i Doma zdravlja ova praksa se nastavlja i novom akcijom koja će biti organizovana u selu Viča u subotu 11. novembra, ekipi lekara pridružiće se i Kabinet za transfuziju krvi Opšte bolnice iz Čačka, koji će sprovesti akciju dobrovoljnog davalaštva.

Tokom protekle nedelje Crveni krst Lučani bio je organizator dve akcije dobrovoljnog davanja krvi, u Kotraži i Guči, angažovanjem učenika dveju osnovnih škola prikupljeno je 47 jedinica ove dragocene tečnosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *