Novi semafori u skladu sa Pravilnikom

Na raskrsnici ulica Milinka Kušića, Boška Petrovića i Cvetka Zečevića, danas je zamenjena semaforska signalizacija. Stari signalni uređaji su zamenjeni novim semaforima, a razlog je potreba ispunjavanja uslova za obavljanje praktičnog ispita kandidata za vozače u naseljenom mestu Ivanjica, koji zahteva Pravilnik Uprave saobraćajne policije.

Ivanjica do sada nije imala semafor koji emituje direkcione svetlosne saobraćajne znakove, a da bi auto škole koje rade na ovom području mogle obavljati svoju delatnost u skladu sa zakonom, pristupilo se zameni vertikalne svetlosne signalizacije na pomenutoj raskrsnici.

IL-semafor-2 Novi semafori u skladu sa Pravilnikom

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, opštini Ivanjica će u narednim danima izdati rešenje o ispunjenosti propisanih uslova, što praktično znači da će auto škole moći nesmetano da obavljaju svoj rad.

 

Radove na zameni semafora izvelo je preduzeće „Procesor elektronika“ iz Valjeva, plaćeni su iz budžeta opštine Ivanjica, a koštali su oko 1.400.000 dinara.

You may also like...

11 Responses

 1. Ibro kaže:

  Dok neko ne uradi brojanje saobraćaja i ne uradi planove tempiranja semafora uključiti žuto trepćuće. A sad pamet u glavu na sledećim izborima pa birajte malo pismenije.

 2. Vlade kaže:

  Pitanje za “stručnjake” koji su osmislili takav semafor: kada auto iz pravca grada prodje semafor i hoce da skrene za Gljecu,kada ce skrenuti ako u medjuvremenu zatvori semafor ulazak od NIS pumpe,kada je kolona formirana do pumpe? Jel mora ici na Senjak da se okrene i vrati ponovo da bi skrenuo?

 3. Maksimilijan kaže:

  Sve je ok, jedino se mora podhitno omogućiti uslovno skretanje u desnoj traci. Trenutna situacija dovela je do toga da se formiraju gužve u saobraćaju koje često imaju i po nekoliko stotina metara. To svakako ne doprinosi opštoj bezbednosti i normalnom toku saobraćaja. Apelujem na izvršne organe da što pre razmotre ovaj predlog i spreče eventualne probleme koji mogu nastati zbog prevelikih gužvi u saobraćaju.

 4. Ja kaže:

  Ovakav semafor je mogao da smisli samo neki strucnjak. Svaka cast. Kolone na ulasku u Ivanjicu kao da smo u Beogradu.

 5. Ana1983 kaže:

  Zasto na ulasku u grad vise nema na semaforu strelice za skretanje desno? Ovo usporava saobracaj

 6. ivanjicanin kaže:

  Kada ce Opstinska vlast da svecano otvori semafor kao u Kraljevu , na dan vasara ili u petak

 7. Nebojša kaže:

  Zašta 1.400.000,00 din ili blizu 12.000 evra?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *