Crveni alarm i dalje nad Ivanjicom

Još uvek nije prošla opasnost od nevremena na teritoriji ivanjičke opštine. Kako saznajemo svi strelci su u pripravnosti jer postoji mogućnost novog naleta gradonosnih oblaka. Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, potvrdio je za InfoLIGU da je ispaljeno 35 raketa sa deset protivgradnih stanica.

  • IL-Momcilo-Mitrovic Crveni alarm i dalje nad IvanjicomGradonosni oblak stigao je iz pravca Lise, uz olujni vetar grad je padao na području Senjaka, Šuma, Bukovice, Radaljeva, Sveštice, Ivanjice a najintezivniji je bio na području Crnjeva,Pridvorice, kasnije i Luka. Da nije dejstvovano sa 10 protivgradnih stanica, šteta bi bila katastrofalna. Posledice ovog nevremena znaćemo dok obiđemo područja pogođena gradom.-kaže Mitrović.

IL-Obeleo-grad Crveni alarm i dalje nad Ivanjicom

  • Bilo je strašno. Grad je padao desetak minuta i bio je na nekim mestima veličine lešnika a negde oraha. Od vetra se otkinuo i strujni kabl koji je pao na zemlju. Maline i ostali usevi oštećeni su u naletu grada i jakog vetra. Kolika je šteta teško je proceniti u ovom trenutku.-kaže Snežana Savić iz Sveštice.

Predsednik MZ Pridvorica, Radoslav Aleksić,  kaže da je na ovom području padao grad veličine lešnika.

  • Sve je obeleo kao da je sneg pao. Ogromne su štete u malinjacima, njivama pod krompirom….

Milan Djurašević bio je u protivgradnoj stanici Brusnik odakle je dejstvovao raketama na gradonosne oblake.

  • -Da nismo reagovali na vreme, sve bi bilo uništeno. I ovako su štete velike. Od livada nema ništa, voda velika sve odnela, brazde pod zasadom krompira, bašte, od šljiva ono malo što je ostalo sad je dokrajčeno. Strašno. U pripravnosti smo i na stalnoj vezi sa centrom u Sjenici, strahujemo da ne bude još naleta.

You may also like...

1 Response

  1. Marko kaže:

    Da se dejstvovalo na vreme nebi bilo grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *