Rešen problem čestih nestanaka struje

Višednevni, kratkotrajni ali česti nestanci električne energije u pojedinim delovima grada i okolnih sela, izgleda da su konačno rešeni. U poslednjih petnaestak dana u više navrata dnevno je nestajalo struje na nekoliko minuta u naseljima Lučka Reka, Lug, Buk, Tanaskovići i Budoželja. Iako su nestanci kratko trajali, ugrožavali su procese proizvodnje u privrednim subjektima, a stradali su i kućni aparati u više domaćinstava.

Dugo se tragalo za kvarom i bilo ga je teško locirati, bez obzira na intenzivne pokušaje dežurnih ekipa tehničara iz Ivanjice i Kraljeva. Sistem je sam izbacivao sklopke u trafostanicama i onda ih ponovo vraćao u napon. To je zbunjivalo nadležne, ali su tokom jučerašnjeg dana kako saznajemo, problemu konačno ušli u trag.

Prema našim nezvaničnim saznanjima do problema u snabdevanju električnom energijom navedenih naselja, dolazilo je zbog problema sa izolatorima u jednoj od trafostanica.

Redakcija InfoLIGE je ovim povodom tražila zvanično objašnjenje od nadležnih u „EPS Distribuciji“ u Čačku, međutim odgovor do danas nismo dobili.

You may also like...

1 Response

  1. srećko kaže:

    mogu da se obratim po pitanu toga prekida el energije za to je odgovoran isključivo dobavitelj ni jedna zemnja u eu to nemai nemoj u današnje vreme po pitanju toga da laže ovaj napećeni obični narod živio sam 43godine u bivšj jug republici sloveniji bijo sam samo 1put bez struje par sati preporučio bih epsu da se malo posavetuju sa njima kako to uspevaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *