Amatersko pozorište mladih gostuje po regionu

Amatersko pozorište mladih Ivanjice, novu predstavu “Ujež” rađenu po komadu Branislava Nušića, izvelo je krajem septembra pred požeškom publikom u tamošnjem Kulturnom centru. Bilo je ovo prvo od nekoliko planiranih gostovanja sa istoimenom predstavom, nakon premijere na ovogodišnjem festivalu Nušićijada. Do kraja godine Amatersko pozorište mladih planira sa ”Uježom” da  obiđe gradove regiona a već su zakazani i nastupi na nekoliko takmičarskih festivala u zemlji.

Drama Branislava Nušića “Ujež” bavi se prividnom emancipacijom društva gde se u drugi plan stavljaju porodica i duhovne vrednosti. Nušić je za tu vrstu emancipacije odabrao ženski rod znajući da će tako lako postići zapostavljanje porodice, jer je majka njen stub.

Amatersko pozorište mladih iz Ivanjice obradilo je ovu temu, akcenat stavljajući na današnje viđenje emancipacije i njenu percepciju u društvu.

Mladi glumci nagrađeni su gromoglasnim aplauzom publike u prepunoj sali Kulturnog centra.

U narednom periodu planirano je još nekoliko gostovanja po gradovima Srbije sa ovom predstavom o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *