Festival narodne muzike “Vukasovi dani” u Čačku  

Prvi festival narodne muzike “Vukasovi dani”, biće održan u četvrtak, 13. jula  sa početkom u 21.00 čas u Čačku na Gradskom trgu u Čačku.  Ovaj muzički događaj na  kome  će nastupiti poznata imena srpske narodne muike, posvećen je Predragu Vukoviću Vukasu, rođenom Čačaninu, proslavljenom srpskom tekstopiscu i kompozitoru.

Predrag Vuković Vukas, rođen je 1941. godine u selu Jezdina kod Čačka.  Bio je  poznati kompozitor i tekstopisac narodnih pesama, a jedno vreme obavljao je i funkciju urednika narodne muzike PGP RTSa.  Kai  urednik, u PGP-u napravio je veliki broj snimaka izvorne narodne muzike koja je sačuvana u fonoteci Radio Beograda. Komponovao je i napisao 1.300 pesama. Sarađivao je sa mnogim poznatim pevačima narodne muzike.

Na velikoj otvorenoj sceni, u četvrtak,  13. jula, na Gradskom trgu u Čačku nastupiće najpoznatiji pevači narodne muzike koji su sarađivali sa Vukasom, uz izvođenje pesama koje je  on  komponovao ili je pisao tekstoove. Među njima su: Lepa Lukić,  Miroslav Ilić, Gordana Lazarević,  Nada Topčagić, Ana Bekuta, Vera Matović, Radiša Urošević, Aleksandar Aca Ilić, Gordana Lazarević, Snežana Đurišić. Pevače će pratiti  Veliki Narodni orkestar Vlade Panovića.

Organizacija i inicijativa festivala od strane Turističke organizacije Čačka i Grada Čačka.

vukasovi-dani-819x1024 Festival narodne muzike "Vukasovi dani" u Čačku  

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *