ZAJEDNO – Obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svetskog dana srca

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obeležava 1. oktobra pod geslom „Hod ka budućnosti: uključivanje talenata, doprinosa i participacija starijih osoba u društvu“ i 29. septembara – Svetskog dan srca, danas su u centru Ivanjice organitovane promotivne aktivnosti a gradjanima je omogućeno da izmere nivo šećera u krvi I visinu krvnog pritiska. Preko 300 Ivanjičana  odazvao se akciji, a novootkriveni slučajevi hipertenzije i povišenog šećera ustanovljeni su kod 32 ljudi koji su upućeni na dalje kontrole. Cilj ovih aktivnosti upravo je preventiva u oblasti zdravlja.

IL-dan-starih-dan-srca2 ZAJEDNO - Obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svetskog dana srca

Organizatori današnjih promotivnih aktivnosti su  Crveni krst Ivanjica i udruženje „NVO Zajedno podrška“ uz saradnju Doma zdravlja, Doma kulture, Udruženja penzionera i Centra za socijalni rad iz ove varoši. Pokrovitelj akcije je opštine Ivanjica.

IL-dan-starih-dan-srca4 ZAJEDNO - Obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svetskog dana srca

Gerontodomaćice angažovane na realizaciji usluge pomoć u kući u okviru Udruženja „ NVO Zajedno podrška“, lekari i medicinske sestre Doma zdravlja Ivanjica omogućili su našim starijim sugrađanima da izmere pritisak, nivo šećera u krvi i dobiju medicinske savete.

IL-dan-starih-dan-srca3 ZAJEDNO - Obeležavanje Međunarodnog dana starijih osoba i Svetskog dana srca

Stručni radnici Centra za socijalni rad pružali su informacije o pravima starijih osoba iz oblasti socijalne zaštite, a volonteri Crvenog krsta o aktivnostima ove humanitarne organizacije vezanim za  pomoć starijim osobama. Međunarodni dan starijih osoba je obeležen i kulturno-umetničkim programom uz podršku Predškolske ustanove ” Đurđevak’’, KUD ‘’Dom kulture’’ Ivanjica, OŠ ” Milinko Kušić” i OŠ Kirilo Savić”.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *