Rešen problem kišne kanalizacije na delu magistralnog puta

U naselju Lučka reka, na magistralnom putu broj 30 koji vodi prema Goliji, Studenici, Osonici i Lukama, ovih dana postavlja se nova atmosferska kanalizacija. Plastične cevi prečnika 1000 milimetara, koje će sakupljati višak kišnice i obližnjih bujičnih vodotokova ukopane su duž magistrale sa desne strane u dužni od oko 120 metara.

IL-atmosferska-2 Rešen problem kišne kanalizacije na delu magistralnog puta

Stara kišna kanalizacija na ovoj deonici puta, stara više od 40 godina odavno je zapušena i nije bilo moguće održavati je, što je poslednjih godina pravilo ozbiljnije probleme prilikom većih padavina. Velike količine vode skupljale bi se na samom kolovozu raskrsnice, što je izazivalo zastoj u saobraćaju.

U periodima čestih i obilnijih kiša, voda se kroz dva postojeća propusta izlivala i na imanja ispod magistrale, pa je porodica Nešovanović bila primorana da tuži JP „Putevi Srbije“ i ovdašnju lokalnu samoupravu zbog toga.

IL-atmosferska-3 Rešen problem kišne kanalizacije na delu magistralnog puta

„Nakon pet godina spora na sudu, javnom preduzeću je naloženo da na toj deonici postavi novu atmosfersku mrežu koja će kupiti višak vode i odvoditi je direktno u reku Moravicu“, rekao je za InfoLIGU Vitomir Lazović iz preduzeća „Putevi“ koje izvodi radove.

Ova investicija koštače 3.000.000 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *