Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

Veče folklora, narodne igre i pesme, koje su organizovali  Dom kulture, hotel ‘’Park’’ i  Udruženje  koreografa narodnih igara Kosova i Metohije,  zainteresovalo  je mnogobrojnu publiku koja je uživala u raznovrsnom, pažljivo odabranom  kulturno umetničkom programu. Učestvovali su KUD „Mokra Gora“  Zubin Potok, folklorni  ansambl „Dom kulture’’  Ivanjica, folklorna grupa  KUD-a „Đerdan“ Ivanjica, pevačka grupa ‘’Biseri sa Moravice’’.

IL-vece-foklora-kosovka-devojka Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

IL-vece-foklora-pevacka-grupa Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

IL-vece-foklora-vrtlog Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

IL-vece-foklora-publika Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

IL-vece-foklora-gospodje Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

  • Nadam se da ste uživali večeras u ovom predivnom kolažnom program gde smo uspeli da spojimo  kroz igru i pesmu kulturu iz više krajeva naše zemlje. Nadam se da ćemo, zajedno sa Ivanjicom, uspeti u Čačku ove godine  da organizujemo festival u okviru kog će zaigrati  4 000 igrača.-rekao je  Milovan Miki Velimirović, predsednik Udruženja koreografa Kosava i Metohije.

Uručene su zahvalnice  učesnicima programa  i organizatorima a poseno priznanje za odličnu saradnju i promociju naše tradice kroz igru i pesmu otišlo je u ruke opštini Ivanjica.

IL-vece-foklora-draga Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO) IL-vece-foklora-krunic Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO) IL-vece-foklora-lazovic Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO) IL-vece-foklora-spasovic Negovanje tradicije kroz igru i pesmu (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *