Rezervoar ”Centar” na Bukovici pušten u rad

Rezervoar  ‘’Centar’’  u naselju Bukovica pre par dana pušten je u rad.  Izgradnja objekta  koji poseduje dve komore od 2000 kubnih metara  vode rešiće problem vodosnabdevanja u visinskim zonama Bukovice, Senjaka,  Radaljeva i Raščića  ali i obezbediti  čitavu industrijsku zonu potrebnim količinama vode. Reč je o investici vrednoj 29.245.231,38 dinara u kojoj je Direkcija za vode učestvovala sa 60 odsto sredstava a ostatak je finansirala opština Ivanjica.

  • Kapitalna investicija koja će doprineti  boljem snabdevanju vodom svih žitelja Ivanjice, posebno naselja u visinskim zonama. Trudićemo se da što pre priključimo sistemu i vodovod u Prilikama čime bi zaokružili priču i postigli stopostotni efekat.-kaže direktor JKP ”Ivanjica”, Vladimir Bojanović, dodajući da su radnici ovog preduzeća uložili dodatne napore kako bi se posaošto pre dovršio jer su od starta prepoznali značaj izgradnje ovog rezervoara.

Puštanjem rezervoara ‘’Centar’’ u rad  omogućen je razvoj instalacija prema Dubravi, krak Grabovička reka – Bela Crkva dok će drugi krak ići prema Varjačama, tačnije Priličkom Kiseljaku. Na ovaj način rešiće se problem u vodosnabdevanju visinskih zona i poboljšati dotok vode do savakog  potrošača. Stavljanje u funkciju ovog  rezervoara od ogromnog je značaja za privrednike ali i individualne potrošače određenih zona koji su imali poteškoća u snabdevanju vodom.

You may also like...

1 Response

  1. Garoвиц kaže:

    Па ову инвестисију је претходник реализовао а ови само отворили.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *